Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cogent ziet hoeveelheid dataverkeer voor het eerst afnemen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 augustus 2008 08:14 uur

Cogent Communications heeft haar omzet en winstverwachting bijgesteld nadat het bedrijf voor het eerst gedurende een kwartaal de hoeveelheid dataverkeer die via haar netwerk werd verstuurd heeft zien afnemen.

Het is overigens normaal dat gedurende de zomer maanden de groei van de hoeveelheid dataverkeer afneemt, maar de negatieve groei is bijzonder. Cogent merkte begin dit jaar al een afname. In april en mei was de groei van dataverkeer via het netwerk van Cogent Co maar één procent, veel minder dan in het verleden. Dit bevestigd een eerder onderzoek van de universiteit van Minesota, waaruit bleek dat de groei van het dataverkeer op internet stagneert.

Volgens Cogent Co´s CEO Dave Schaeffer is het te makkelijk om de groei van het dataverkeer te wijden aan de tegenzittende economie en zo stelt Schaeffer, de sales trajecten duren niet langer dan voorheen. Wat er moet gebeuren om de groei van het dataverkeer te accelereren is het ontwikkelen van applicaties waar internetters geen genoeg van kunnen krijgen. Specifiek gaat het dan om online video, alleen dat staat nu nog in de kinderschoenen, aldus Schaeffer. Op dit moment kijken consumenten gemiddeld 4.5 uur per dag televisies tegenover 4.5 minuut per dag internet video, zolang daar geen verandering in komt blijft de groei traag.

Sjaak, 13 augustus 2008 9:28 pm

Ik denk dat het ook komt omdat andere carriers nu ook aan het zakken zijn met hun prijzen en internet service providers liever bij een andere carrier staan for dezelfde prijs als cogent rekent. Dit omdat cogent in the US of A vroeger een heel slecht netwerk had en hier nog steeds klappen van krijgt (denk aan reputatie).

Sebas, 14 augustus 2008 3:40 pm

Sowieso de agressieve manier van verkopen, en de zo vaak voorkomende congestion in het netwerk zal ook geen pluspunt zijn.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.