Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Zweden presenteert zich opnieuw als ideaal datacenterland

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 februari 2012 08:03 uur

Opnieuw stuurt Zweden een delegatie naar Silicon Valley om het land te promoten als ideale locatie voor de vestiging van datacenters.

Tien regio’s in Zweden zijn een samenwerking aangegaan, onder de naam The Node Pole, om het Scandinavische land bij de grootste it-bedrijven onder de aandacht te brengen. Het initiatief dat wordt geleid door het bureau Invest Sweden wordt gesteund door de Zweedse overheid.

Zweden is al in trek bij sommige Amerikaanse bedrijven voor datacenters. Zo maakte Facebook enkele maanden geleden al bekend dat het een datacenter gaat bouwen in het noorden van Zweden, vlakbij de Noordpool.

Omstandigheden
Het land biedt ideale omstandigheden voor de vestiging van een datacenter. Zo kent het land naar eigen zeggen een van de beste (energie)infrastructuren en is het klimaat er gunstig zodat er het hele jaar met buitenlucht kan worden gekoeld.

Van de elf belangrijkste steden voor zakenlieden heeft Stockholm de laagste tarieven voor dark fiber (383 dollar per maand) en vrij lage tarieven voor zakelijk internettoegang, aldus The Node Pole. In New York betaal je voor het gebruik van dark fiber meer dan vijfduizend dollar, stelt Tomas Sokolnicki, hoofd van het Zweedse datacenter initiatief bij Invest Sweden.

Het is voor zover bekend de tweede keer dat Zweden een pomotietour door de VS maakt. In 2009 ging een groep met zakelijke vertegenwoordigers al naar de Verenigde Staten om Zweden aan te prijzen als datacentervestigingsland.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.