Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon opnieuw getroffen door storing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 juli 2012 08:01 uur

Het Amazon datacenter in Northern Virginia is afgelopen zaterdag voor de tweede keer binnen twee weken getroffen door een storing. De oorzaak van de storing is opnieuw stroomuitval die dit keer het gevolg was van bliksem. Een ruim half uur na dat de storing om 20:21 uur (Pacific tijd) was opgemerkt, wist men de stroom weer te herstellen. Daarna duurde het echter nog uren voor dat alle getroffen servers en volumes weer operationeel waren.

Het is niet volledig duidelijk wat de exacte oorzaak van de storing is in Northern Virginia (US-EAST-1 region). Amazon spreekt over bliksem ‘electrical storms in the area‘, maar vertelt niet of de bliksem in het datacenter zelf is ingeslagen of dat de stroomuitval ergens anders door is veroorzaakt. Op vrijdag om 20:21 uur (Pacific tijd) maakte Amazon melding van problemen en om 20:49 uur meldt het bedrijf dat de stroom weer hersteld is.

Door de storing waren onder meer de EC2 (Elastic Compute Cloud), ELB (Elastic Load Balancing), RDS (Relational Database Service) en EBN (Elastic Block Store) diensten van Amazon getroffen. Pas om 21:54 uur functioneerde de EC2 en EBS API’s weer. Het duurde echter tot 23:19 uur om 50% van de EC2 servers en 33% van de EBS volumes te herstellen en nog eens vier uur later om 3:04 uur maakte Amazon bekend dat het merendeel van de servers en volumes hersteld waren. Echter om 8:38 uur liet het bedrijf weten nog steeds bezig te zijn om de laatste servers en volumes te herstellen.

Twee weken geleden werd Amazon ook al getroffen door een stroomstoring en ook destijds ging het ook om de Nortern Virgenia (US-EAST-1 Region). Die stroomstoring werd echter niet door bliksem maar door een combinatie van een kabelbreuk in een hoogspanningsleiding en problemen met de noodstroomvoorziening van een datacenter veroorzaakt.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...