Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon opnieuw getroffen door storing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 juli 2012 08:01 uur

Het Amazon datacenter in Northern Virginia is afgelopen zaterdag voor de tweede keer binnen twee weken getroffen door een storing. De oorzaak van de storing is opnieuw stroomuitval die dit keer het gevolg was van bliksem. Een ruim half uur na dat de storing om 20:21 uur (Pacific tijd) was opgemerkt, wist men de stroom weer te herstellen. Daarna duurde het echter nog uren voor dat alle getroffen servers en volumes weer operationeel waren.

Het is niet volledig duidelijk wat de exacte oorzaak van de storing is in Northern Virginia (US-EAST-1 region). Amazon spreekt over bliksem ‘electrical storms in the area‘, maar vertelt niet of de bliksem in het datacenter zelf is ingeslagen of dat de stroomuitval ergens anders door is veroorzaakt. Op vrijdag om 20:21 uur (Pacific¬†tijd) maakte Amazon melding van problemen en om 20:49 uur meldt het bedrijf dat de stroom weer hersteld is.

Door de storing waren onder meer de EC2 (Elastic Compute Cloud), ELB (Elastic Load Balancing), RDS (Relational Database Service) en EBN (Elastic Block Store) diensten van Amazon getroffen. Pas om 21:54 uur functioneerde de EC2 en EBS API’s weer. Het duurde echter tot 23:19 uur om 50% van de EC2 servers en 33% van de EBS volumes te herstellen en nog eens vier uur later om 3:04 uur maakte Amazon bekend dat het merendeel van de servers en volumes hersteld waren. Echter om 8:38 uur liet het bedrijf weten nog steeds bezig te zijn om de laatste servers en volumes te herstellen.

Twee weken geleden werd Amazon ook al getroffen door een stroomstoring en ook destijds ging het ook om de Nortern Virgenia (US-EAST-1 Region). Die stroomstoring werd echter niet door bliksem maar door een combinatie van een kabelbreuk in een hoogspanningsleiding en problemen met de noodstroomvoorziening van een datacenter veroorzaakt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.