Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion opent nieuwe datacenters in Londen en Parijs

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 juli 2012 08:06 uur

De internationale datacenteroperator Interxion heeft haar zevende datacenter in Parijs geopend en tevens haar tweede datacenter in Londen. Op dit moment is er in beide datacenter initieel 500 m2 aan datavloer opgeleverd. Later dit jaar zal de hoeveelheid datavloer in beide datacenter alweer verder worden uitgebreid.

Interxion PAR7 in Parijs
Interxion PAR7, zoals het zevende datacenter in Parijs heet, heeft op dit moment 500 m2 datavloer en beschikt over 0,5 MW aan vermogen die beschikbaar is voor de apparatuur van klanten. De datavloer is zo ingericht dat het mogelijk is voor apparatuur van klanten om  per vierkante meter datavloer ruim 2 KVA aan vermogen te gebruiken. Eind september zal er nog eens 1500 m2 aan datavloer worden opgeleverd en in maart 2013 zal er nog eens 2500 m2 aan datavloer worden opgeleverd in het Parijse datacenter. Daarmee zal het datacenter uiteindelijk beschikken over 4500 m2 aan datavloer.

Interxion LON2 in Londen
Het tweede Londense datacenter is Interion LON 2 gedoopt, dat al eerder werd aangekondigd. Ook dit datacenter beschikt op dit moment over 500 m2 aan datavloer en 0,75 MW aan vermogen voor apparatuur van klanten. Hier staat de tweede uitbreiding alweer voor augustus op de agenda, dan zal er 400 m2 aan datavloer worden toegevoegd aan het datacenter. Aan het eind van dit jaar zal er nog eens 700 m2 aan datavloer aan het datacenter worden toegevoegd, waarmee het over totaal 1713 m2 aan datavloer zal beschikken.

Voor Interxion LON2 is een complete website ingericht waar nog meer informatie is terug te vinden. Daaruit blijkt dat het datacenter SLA’s afgeeft met een uptime tot 99,999 procent. De UPS-systemen zijn 2N redundant uitgerust, de generatoren N+1 en er voldoende brandstof aanwezig is om de generatoren onder volledige belasting 24 uur te laten draaien en de brandstof binnen 4 uur zal worden aangevuld.

Het datacenter is voorzien van 24/7 beveiliging en voorzien van ondermeer CCTV en ‘mantraps’. Zoals vrijwel elk zichzelf respecterend datacenter is ook Interxion LON2 ISO 27001 gecertificeerd. Rookontwikkeling wordt met VESDA gesignaleerd en het blussysteem is geladen met FM200-gas. In elke ruimte is een CRAC (airco) aanwezig, met minimaal N+1 redundantie. Een virtuele rondleiding door het datacenter is hier te maken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.