Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace introduceert commerciële Open Cloud

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 augustus 2012 08:05 uur

Hostingprovider Rackspace start vandaag in de VS met Open Cloud, de eerste commceriële cloud die is gebaseerd op OpenStack. De introductie in Europa volgt over twee weken.

Open Cloud is een vervanging van de clouddienst die Rackspace al had. Open Cloud kenmerkt zich vooral door – zoals de naam al doet vermoeden – een grote mate van vrijheid in het gebruik van api’s, het ontbreken van een vendor lock-in en de combinatie met OpenStack.

De verwachtingen van Open Cloud zijn hooggespannen, vertelt Nigel Beighton, VP Technology bij Rackspace, tegenover ISPam.nl. “Met Open Cloud kunnen bedrijven voor het eerst hun dienst aan het publiek demonstreren en beschikbaar stellen. Gebruikers kunnen nu voor het eerst echt profiteren van OpenStack.”

Klanten die diensten gebruiken via Open Cloud moeten hier echter wel voor betalen omdat Rackspace hier support bij geeft.

Hybride
Gebruikers kunnen nu een private, publieke of hybride cloud bieden die draait in een datacenter van Rackspace of een ander datacenter naar keuze. Met dit nieuwe initiatief kunnen OpenStack-deelnemers nog flexibeler zijn door bijvoorbeeld hybride hosting aan te bieden. Volgens Beighton is het mengen van de cloud met dedicated hosting de enige manier om vooruit te komen in de hostingmarkt.

Aan de basis van Open Cloud ligt OpenStack, het open-source cloudproject dat twee jaar geleden werden opgezet door Rackspace en de NASA. Inmiddels telt de OpenStack-community 186 bedrijven en zo’n 3500 individuele gebruikers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.