Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX connectiviteit nu ook in de VS beschikbaar

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 3 augustus 2012 08:26 uur

Aan de wereldwijde opmars van de AMS-IX kan weer een hoofdstuk worden toegevoegd met de mogelijkheid om met de internet exchange te verbinden vanuit de Verenigde Staten. De AMS-IX heeft namelijk zojuist een overeenkomst met datacenteroperator CoreSite gesloten. Door deze overeenkomst is het nu ook mogelijk om op de Amsterdamse internet exchange aan te sluiten vanuit de Amerikaanse datacenters van CoreSite.

De verbinding naar een van de colocatie datacenters waarin de AMS-IX in Amsterdam aanwezig is, wordt door CoreSite verzorgd. Daarnaast hoeven klanten ook enkel een overeenkomst met CoreSite te tekenen, dat als reseller van de AMS-IX de klantrelatie voor zijn rekening neemt. Dit principe werd eerder door AMS-IX in gesprek met ISPam.nl uitgelegd.

AMS-IX CEO Job Witteman geeft aan de interconnectie mogelijkheden buiten Europa graag te willen uitbreiden. De aansluiting van CoreSite ziet hij als een grote stap die kant op, waarmee de AMS-IX geholpen wordt om netwerken in de Verenigde Staten te ontsluiten. De verschillende datacenters en de daar aanwezige netwerken van CoreSite in Los Angeles, Chicago, New York, Denver, Washington DC, Noord-Virginia en de San Francisco Bay Area leveren voor de AMS-IX een ideaal platform om dat te bereiken, concludeert Witteman.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.