Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

APNIC: IPv6-gebruik stijgt snel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 augustus 2012 08:02 uur

Het gebruik van IPv6 is na de IPv6 Launch Day op 6 juni omhoog geschoten. De cijfers van een recent onderzoek zijn verbazingwekkend, heeft George Michaelson, R&D-wetenschapper bij APNIC, gezegd.

In de Verenigde Staten is de IPv6-penetratie nu 1,35 procent, zo blijkt uit het wereldwijde onderzoek van APNIC dat in juli is afgerond. Dat betekent dat circa 3,3 miljoen Amerikanen IPv6 gebruiken. Het is daarmee de grootste groep IPv6-gebruikers in de wereld, aldus Michaelson.

Procentueel staat Roemenië bovenaan de APNIC-lijst met een IPv6-penetratie 8,73 procent. Maar in absolute aantallen komt dat neer op iets meer dan 750.000 gebruikers. Ook Japan scoort met bijna 2 procent  (of 2 miljoen gebruikers) hoog. In China zijn iets meer dan 2 miljoen IPv6-gebruikers (0,4 procent).

Het is nog niet bekend hoeveel gebruikers Nederland telt volgens het APNIC-onderzoek. De complete resultaten van het onderzoek worden later deze maand bekendgemaakt.

Redenen
Overigens heeft ook Akamai een enorme groei in het IPv6-gebruik gezien, sinds 6 juni, meldt ZDNet. Volgens Akamai was er op de World IPv6 Dag 460 keer zoveel IPv6-verkeer als op 6 juni 2011 toen voor het eerst een IPv6-dag werd gehouden.

Er zijn wel een aantal redenen waarom het IPv6-verkeer zo is gestegen, stelt Akamai. Eén van de belangrijkste redenen is dat er meer content via IPv6 (al dan niet via een dual stack-oplossing) beschikbaar is.

Bovendien lijken de redenen die lange tijd het IPv6-gebruik tegenhielden, nu te zijn gekeerd. Zo zijn er steeds meer access providers die IPv6 ondersteunen en ook verschijnen er steeds meer hardwareproducten op de markt die geschikt zijn voor het gebruik van IPv6.

Het is niet voor het eerst dat een onderzoek dit jaar aantoont dat het IPv6-gebruik in de lift zit. In juni bleek uit een onderzoek van BT al dat er sprake is van een sterke groei in de adaptatie van IPv6.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.