Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Fraude bij introductie zuiver numerieke domeinnamen onder .at

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 september 2006 00:13 uur

Een week geleden schreef ik over het feit dat het DRS van Nic.at tijdens de introductie van zuiver numerieke domeinnamen plat ging. Nu blijkt uit officieel onderzoek ook nog eens dat er tijdens de introductie van de zuiver numerieke domeinnamen onder .at, gefraudeerd is door een medewerker van de technische afdeling van Nic.at.

De bewuste deelnemer was zelf ook registrar en kon dankzij zijn positie binnen Nic.at domeinnamen sneller inschieten dan de concurrentie, waardoor het mogelijk was dat hij (voor klanten) 24 zuiver numerieke domeinnamen binnen haalde, waaronder 123.at en 666.at.

Het vervelende aan de kwestie is, dat er vrij weinig is te doen is aan de fraude, gezien veel klanten die gebruik maakten van dienstverlening van de medewerker/registrar, helemaal niet op de hoogte waren van de gang van zaken en ter goeder trouw de bewuste zuiver numerieke domeinnamen via hem geregistreerd hadden. Daarom zal het heel moeilijk tot zelfs onmogelijk worden om dit terug te draaien alsdus Nic.at directeur Richard Wein.

Ook verklaarde directeur Wien dat alle 400 registrar contracten zijn doorgelicht op mogelijke banden met medewerkers en daarnaast zal er voortaan in contracten met de medewerkers een onverenigbaarheidsverklaring worden opgenomen. De frauderende medewerker van Nic.at is per direct op staande voet ontslagen!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.