Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nic.at DRS plat na introductie zuiver numerieke domeinnamen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 september 2006 13:18 uur

Sinds afgelopen dinsdag is het mogelijk om zuiver numerieke domeinnamen te registreren onder het Oostenrijkse TLD .at. Vooraf werd door registrybeheerder nic.at gerekent op zo’n 10.000 tot 30.000 aanvragen de eerste dag. Bij de daadwerkelijke introductie bleek dit tegen te vallen en werden er maar zo’n 4.000 aanvragen gedaan, waarvan er 1.000 tot de daadwerkelijke registratie van een domeinnaam hebben geleid.

Ondanks dat blijft nic.at directeur Richard Wein positief:

De behoefte aan zuiver numerieke domeinnamen in de markt is er. In de komende weken verwachten we een lawine aan registraties. We hebben namelijk gerekent op een groot aantal registraties van zuiver numerieke domeinnamen die van postcodes zijn afgeleid. Tot nu toe is dat nog uitgebleven.

Van de zuiver numerieke domeinnamen die geregistreerd zijn, werd 321.at als eerste geregistreerd. De meest populaire zuiver numerieke domeinnaam was 666.at, met meer dan 100 aanvragen, gevolgt door 123.at met 90 aanvragen en 777.at met 73 aanvragen. 

Direct nadat de introductie van de zuive numerieke domeinnamen begon om 13:00 uur, kwamen al de eerste 2.000 aanvragen binnen bij nic.at. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat na 3 uur, rond 16:00 uur het nic.at DRS plat ging, na ongeveer een uur werkte alles weer en werden rond 17:00 uur weer aanvragen afgehandeld, op volgorde van binnenkomst.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.