Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw datacenter Rackspace komt in Oregon

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2012 08:04 uur

Hostingprovider Rackspace staat op het punt om een landgoed in de Amerikaanse staat Oregon te kopen voor een nieuw datacenter.

Het landgoed dat Rackspace op het oog heeft, is zo’n 99 hectare groot. De provider zou het stuk grond in The Port of Morrow voor ongeveer 2 miljoen dollar kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Oregonian. De koop wordt naar verwachting binnen twee weken officieel afgerond.

Oregon is populaire locatie voor de vestiging van datacenters onder meer vanwege de lagere energieprijzen en de aantrekkelijk belastingvoordelen die bedrijven er kunnen krijgen. Zo zou Amazon vorig jaar in hetzelfde gebied zijn gestart met de bouw van een datacenter. En ook Apple is in die Port of Morrow een datacenter aan het bouwen.

Overigens wil Rackspace in een reactie aan ISPam.nl de koop van de grond in Oregon niet bevestigen.  “Er zijn een aantal duidelijke voordelen aan het toevoegen van datacentercapaciteit in de westkust van de VS.” Het bedrijf gaat echter niet in op specifieke uitbreidingsplannen. “Wij kunnen alleen vertellen dat, ongeacht waar onze volgende expansie optreedt, we van plan zijn om onze datacenterstrategie te blijven volgen waarbij we met derden samenwerken aan de ontwikkeling van datacenters.”

Dat Rackspace nu toch voor deze locatie lijkt te kiezen, komt niet als een verrassing. In april gingen de geruchten al. Het zou het zesde datacenter van Rackspace in de VS worden. Rackspace heeft nu vijf datacenters in de Verenigde Staten, twee in omgeving van Londen en één in Hong Kong.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.