Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw datacenter Rackspace komt in Oregon

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2012 08:04 uur

Hostingprovider Rackspace staat op het punt om een landgoed in de Amerikaanse staat Oregon te kopen voor een nieuw datacenter.

Het landgoed dat Rackspace op het oog heeft, is zo’n 99 hectare groot. De provider zou het stuk grond in The Port of Morrow voor ongeveer 2 miljoen dollar kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Oregonian. De koop wordt naar verwachting binnen twee weken officieel afgerond.

Oregon is populaire locatie voor de vestiging van datacenters onder meer vanwege de lagere energieprijzen en de aantrekkelijk belastingvoordelen die bedrijven er kunnen krijgen. Zo zou Amazon vorig jaar in hetzelfde gebied zijn gestart met de bouw van een datacenter. En ook Apple is in die Port of Morrow een datacenter aan het bouwen.

Overigens wil Rackspace in een reactie aan ISPam.nl de koop van de grond in Oregon niet bevestigen.  “Er zijn een aantal duidelijke voordelen aan het toevoegen van datacentercapaciteit in de westkust van de VS.” Het bedrijf gaat echter niet in op specifieke uitbreidingsplannen. “Wij kunnen alleen vertellen dat, ongeacht waar onze volgende expansie optreedt, we van plan zijn om onze datacenterstrategie te blijven volgen waarbij we met derden samenwerken aan de ontwikkeling van datacenters.”

Dat Rackspace nu toch voor deze locatie lijkt te kiezen, komt niet als een verrassing. In april gingen de geruchten al. Het zou het zesde datacenter van Rackspace in de VS worden. Rackspace heeft nu vijf datacenters in de Verenigde Staten, twee in omgeving van Londen en één in Hong Kong.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!