Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verslag Holland Innovation 2006

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 oktober 2006 10:01 uur

Gisteren was ik als standhouder met de ISPGids.com Gedragscode(.com) op Holland Innovation 2006 aanwezig. Helaas stond de kraam van ICTRecht, zoals wel de bedoeling was, niet naast de onze, wat de organisatie wel had toegezegt.

Voor de bezoekers van mijn kraam (de helft van een marktkraam) had ik op 180 gram glossy papier de gedragscode zelf en ook een vel een lijst van de 71 deelnemers van de gedragscode.com. Verder had ik mijn visitekaartjes op 10x15cm eveneens 180grams glossy papier uitgeprint, want je moet toch wel een beetje opvallen. Als klap op de vuurpijl was ik gewapend met 66 pakjes ISPGids.com Gedragscode(.com) speelkaarten voor de bezoekers.

Al snel kwam ik erachter dat achter een kraam staan echt niet mijn ding is en dat ook zonder dat ik er achter sta ik genoeg exposure kreeg, sterker nog, met niemand erachter kreeg ik zelfs meer exposure. Dus zodoende ging ik contact zoeken op de beurs en kijken wat er verder nog voor leuks was en natuurlijk mensen vertellen over wat de gedragscode is.

Elke keer als ik terug kwam waren de speelkaarten grotendeels meegenomen (wat dus de bedoeling was!!) die ik even aanvulde en daarna weer lekker verder ging, daarnaast vonden de lijsten met deelnemers en de tekst van de ISPGids.com Gedragscode(.com) zelf ook duidelijk aftrek, waardoor ik die meermalen heb moet aanvullen vanuit de koffer waar de verdere folders in zaten. Deze situatie was ideaal gezien, ik zowel via de kraam als via het praten met andere bezoekers over de gedragscode ik daarmee dubbel exposure pakte.

Verder was de beurs erg leuk en heb ik denk ik als standhouder met een ‘self managing stand’ ook weer geinnoveerd. Het belangrijkste is dat je de aandacht trekt en juist anders doet dan andere standhouders. Doordacht er niemand achter stond maar er wel allemaal pakjes speelkaarten, flyers en mijn visitekaartje op 10x15cm lag waren er continue mensen aan het kijken bij mijn stand, wat het allemaal is. Doordat er niemand achter stond voelden bezoekers zich wat meer op hun gemak en konden ze lekker lang blijven staan en in alle rust de gedragscode tekst en de lijst met deelnemers lezen en een pakje speelkaarten meenemen.

Daarnaast is het ook leuk om op te merken dat flyeren zeer nuttig is, ICTRecht, naast wie ik eigenlijk zou moeten staan op de beurs, had een dik pak flyers bij zich en ik zei dat ik wel even een aantal bij de concurrentie (advocaten) zou gaan uitdelen. Gewapend met een pak van zo’n 30 a 40 flyers ging ik een rondje maken. Na 5 minuten was mijn rondje voorbij en had ik alle flyers alweer uitgedeeld. Het mooiste van dit alles was, dat toen ik een half uur later terugkwam ICTRecht tegenover mij aangaf dat ik nog wel wat flyers mocht gaan uitdelen, gezien er allemaal mensen, met flyer in hun hand, naar zijn stand toe kwamen!

Het mooiste van de hele dag voor het standhouder zijn kwam in het afsluitingsprogramma waar dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske met Mark Rutte (VVD) in discussie ging, waarbij Mark Rutte vertelde dat hij ook een stand had gezien waar enkel folders lagen [en geen standhouder] met een sociale innovatie. Het mag duidelijk zijn dat er maar één onbemande stand was op heel Holland Innovation of te wel Mark Rutte heeft kennisgenomen van de ISPGids.com Gedragscode(.com) en vindt mijn gedragscode een sociale innovatie!

Tijdens de discussie met Mark Rutte mocht het publiek dus ook vragen stellen, en zodoende had ik ook een vraag op het feit dat Mark Rutte van mening was dat je risico nemen niet moet afstraffen, dus ik had een vraag of het falen bij het risico nemen, waarbij je nu bij een faillisement je tot het einde van je leven mag invullen dat je ooit eens failliet bent gegaan en nooit meer een B.V. kan starten in Nederland. Mark Rutte gaf daarop aan daar als VVD al langer voor te pleiten en dat ‘zwarte kruisje’ na een aantal jaar moet verwijnen, echter moet een faillisement niet helemaal zonder gevolgen zijn.

Het grappige was overigens dat de dagvoorzitter dus ook benieuwd naar mij was, jonge ondernemer, 22 jaar, 4 jaar al bezig. Wat ik dan deed, dus ik begin lekker vaag met uitgever, daarna we maken gidsen, daarna  ISP’s en toen hij niet begreep wat dat was, Internet Service Providers. Waarbij er bij Mark Rutte bij gidsen en ISP’s duidelijk een lampje ging branden, waarbij het erop leek dat hij ineens doorkreeg dat hij de ondernemer die bij de stand die hij zojuist omschreef hoort, tegenover zich had. Hij leek het echt schitterend te vinden!

Logischerwijs kijk ik terug naar een zeer succesvolle dag, en ik denk er nu al weer over om volgend jaar opnieuw een stand te nemen op Holland Innovation en wellicht ook op een andere innovatiebeurs in december, maar daar moet ik nog even over na denken. In iedergeval is het gelukt om de ISPGids.com Gedragscode(.com) onder de aandacht te brengen bij innovatieve ondernemers en ook de politiek 😉 Dus ik ben zeer tevreden!

ISPGids.com Gedragscode(.com) Stand op Holland Innovation 2006 

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.