Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion breidt datacenter in Schiphol-Rijk uit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 5 oktober 2012 08:05 uur

Interxion gaat het AMS5-datacenter uitbreiden met een nieuwe fase. De nieuwe fase biedt zo’n 1000 vierkante meter extra ruimte.

Met deze uitbreiding telt het datacenter in Schiphol-Rijk vier hallen met elk circa 1000 m2 aan dataruimte. De uitbreiding in Amsterdam, die nog dit kwartaal klaar moet zijn, kost het datacenterbedrijf ongeveer 12 miljoen euro.

Het is tevens de laatste uitbreiding die bij dit datacenter mogelijk is. Bijna een jaar geleden kondigde Interxion al de komst van AMS6 aan. De eerste 1700 m2 aan datavloer ging daar onlangs open. Interxion heeft nu zes datacenters in de regio Amsterdam, drie in Amsterdam zelf en drie in Schiphol-Rijk.

Zürich
Naast het vijfde datacenter in de regio Amsterdam, krijgt ook het datacenter in Zürich een extra hal. Het datacenter in Zwitserland krijgt een derde hal met een klantruimte van 600 m2. Ook die nieuwe hal moet nog voor het einde van dit jaar in gebruik worden genomen.

Volgens Interxion-directeur David Ruberg zijn de twee aangekondigde uitbreidingen een combinatie van voldoen aan de vraag vanuit de markt en efficiënt met investeringen omgaan.

Volgens schema
Interxion laat weten dat de andere geplande uitbreidingen gewoon volgens schema zijn gelopen. Dat wil zeggen dat LON2 (Londen) onlangs 900 m2 erbij heeft gekregen. Voor het einde van dit jaar komt daar nog eens 700 m2 meter bij.

Ook is PAR7 (Parijs) onlangs uitgebreid met 1500 vierkante meter aan datavloer. In het eerste kwartaal van 2013 wordt daar nog 2500 m2 aan toegevoegd. En in Madrid staat nog een uitbreiding op de planning voor MAD2 van 800 m2. Die uitbreiding moet in het eerste kwartaal van 2013 klaar zijn.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!