Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion breidt datacenter in Schiphol-Rijk uit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 5 oktober 2012 08:05 uur

Interxion gaat het AMS5-datacenter uitbreiden met een nieuwe fase. De nieuwe fase biedt zo’n 1000 vierkante meter extra ruimte.

Met deze uitbreiding telt het datacenter in Schiphol-Rijk vier hallen met elk circa 1000 m2 aan dataruimte. De uitbreiding in Amsterdam, die nog dit kwartaal klaar moet zijn, kost het datacenterbedrijf ongeveer 12 miljoen euro.

Het is tevens de laatste uitbreiding die bij dit datacenter mogelijk is. Bijna een jaar geleden kondigde Interxion al de komst van AMS6 aan. De eerste 1700 m2 aan datavloer ging daar onlangs open. Interxion heeft nu zes datacenters in de regio Amsterdam, drie in Amsterdam zelf en drie in Schiphol-Rijk.

Zürich
Naast het vijfde datacenter in de regio Amsterdam, krijgt ook het datacenter in Zürich een extra hal. Het datacenter in Zwitserland krijgt een derde hal met een klantruimte van 600 m2. Ook die nieuwe hal moet nog voor het einde van dit jaar in gebruik worden genomen.

Volgens Interxion-directeur David Ruberg zijn de twee aangekondigde uitbreidingen een combinatie van voldoen aan de vraag vanuit de markt en efficiënt met investeringen omgaan.

Volgens schema
Interxion laat weten dat de andere geplande uitbreidingen gewoon volgens schema zijn gelopen. Dat wil zeggen dat LON2 (Londen) onlangs 900 m2 erbij heeft gekregen. Voor het einde van dit jaar komt daar nog eens 700 m2 meter bij.

Ook is PAR7 (Parijs) onlangs uitgebreid met 1500 vierkante meter aan datavloer. In het eerste kwartaal van 2013 wordt daar nog 2500 m2 aan toegevoegd. En in Madrid staat nog een uitbreiding op de planning voor MAD2 van 800 m2. Die uitbreiding moet in het eerste kwartaal van 2013 klaar zijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.