Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Directeur Argeweb: SIDN moet zich alleen bezighouden met .nl

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 31 oktober 2012 08:03 uur

Gerben van Leeuwen,  directeur van Argeweb, één van de grootste webhostingproviders van Nederland, ziet niet veel in de toekomstplannen van de SIDN. Dat zegt hij in een reactie op het  interview met SIDN-directeur Roelof Meijer over de expansiedrang van de stichting dat ISPam.nl maandag publiceerde.

Veel hosters zijn helemaal niet gelukkig met de aangekondigde plannen van Roelof Meijer. Roelof Meijer wil de continuïteit waarborgen van het bedrijf, maar daarvan zie ik de essentie niet zo zeer. Als het .nl domein kleiner wordt, dan kan de stichting toch ook kleiner worden. Daarnaast heeft de SIDN meer dan genoeg reserves opgebouwd”, zegt Van Leeuwen.

Concurrentie van hosters
“Met sommige activiteiten werpt de SIDN zich bijna op als concurrent van haar eigen hosters. En dat gebeurt dan met ons geld. Als de SIDN geld overhoudt om nieuwe activiteiten in te zetten, dan zie ik liever dat zij dat geld aan ons teruggeven. Het is een tijd van economische crisis en hosters hebben het al moeilijk genoeg.”

Veel hosters zien volgens Gerben van Leeuwen het beleid van de SIDN liever een andere kant op gaan: “Dat communiceren we via de Vereniging van Registrars, die is opgericht omdat we een stem wilde hebben. Nu is het even afwachten wat er gebeurt in de samenwerking tussen de VvR en SIDN, en of onze stem gehoord wordt.”

Rectificatie: Bij de eindredactie was aan het begin van dit artikel de naam Gerben van Leeuwen in Gerben van Veen veranderd. Wij excuseren ons bij beide heren voor deze stomme fout.

max, 19 november 2012 10:55 am

Zojuist ben ik blij verrast door een belletje van tns-nipo met de vraag of SIDN zich aan haar kerntaken moet houden. Een volmondig ja hebben ze gekregen. VvR; goed werk!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.