Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch opent datacenter in de Verenigde Staten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 november 2012 15:37 uur

Datacenteroperator EvoSwitch opent op 1 januari 2013 een datacenter in de Verenigde Staten. Het datacenter dat de naam WDC1 krijgt wordt gevestigd in Manassas, Virgina. Dat in de buurt is van Washington, DC, een regio die fungeert als één van de belangrijkste hubs voor internetverbindingen ter wereld.

Het openen van een datacenter in de Verenigde Staten is volgens EvoSwitch  logisch gezien de vraag naar schaalbare colocatie-infrastructuur in het land. Het feit dat bij de opening direct al 27 procent van de beschikbare capaciteit van het datacenter verkocht is, lijkt deze stelling te onderstrepen. Eerder opende zusterbedrijf Leaseweb, dat net als Evoswitch behoort tot de Ocom groep, ook al een vestiging in de Verenigde Staten.

Eric Boonstra, managing director van EvoSwitch:

Hoewel dit onze eerste internationale uitbreiding is, zien we soortgelijke mogelijkheden voor verdere internationale groei. Veel van onze klanten coloceren hun bedrijfskritische applicaties op meerdere continenten. Met de opening van WDC1 creëren we nieuwe mogelijkheden om deze klanten beter van dienst te zijn en om nieuwe klanten aan te trekken.

De omvang van het datacenter is niet bekendgemaakt, maar wel dat het uiteindelijk mogelijk zal zijn om 9.290 m2 aan datavloer in het pand te realiseren. Het bedrijf heeft wel bekendgemaakt dat het datacenter WDC1 bij de opening op 1 januari 2013 een totaal kritisch vermogen zal hebben van 3 Megawatt, naarmate het datacenter groeit kan dat vermogen verder worden uitgebreid. Het datacenter heeft een PUE-waarde van 1,3.

EvoSwitch heeft naar eigen zeggen grondige engineering audits en testen uitgevoerd om een datacenter neer te zetten voldoet aan zijn hoge kwaliteits- en dienstverleningseisen. Het datacenter in Virginia is LEED Gold-gecertificeerd en voldoet aan de richtlijnen van de Amerikaanse Department of Defense en de Director of Central Intelligence Directives.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.