Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Forse kritiek VvR op prijsbeleid SIDN voor .nl-domeinnamen

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 29 november 2012 16:38 uur

SIDN kan de aanschaf van domeinnamen voor eindgebruikers veel goedkoper maken. Dat stelt Erik Logtenberg, voorzitter van de Vereniging van Registrars (VvR). Logtenberg deed zijn uitspraak vandaag tijdens de relatiedag van de SIDN.

Logtenberg stelt dat de SIDN de prijzen voor domeinnamen met de helft kan verlagen. De preses van de registrars legt een verband met het feit dat SIDN zich meer en meer buiten haar kerntaken begeeft en dat het daarvoor teveel geld nodig heeft. Daarom rekent de organisatie teveel voor een .nl-domeinnaam.

Die kritiek is niet nieuw. Eerder al stelde Argeweb-directeur Gerben van Leeuwen dat de SIDN zich meer op haar eigenlijke taak zou moet richten: het uitgeven van .nl-domeinnamen. Directeur Roelof Meijer verwees de kritiek in een interview met ISPam.nl naar het rijk der fabelen. Volgens hem is de SIDN absoluut niet bezig met slechts ‘groter worden’. Nieuwe activiteiten versterken volgens hem juist de core-business van de SIDN.

Overigens was er tijdens de relatiedag ook kritiek op de Vereniging van Registrars zelf. De VvR zou wel veel met de SIDN communiceren, maar te weinig met de leden die de VvR vertegenwoordigt. Logtenberg stelde dat daaraan wordt gewerkt. Zo zijn er onder meer bedrijfsbezoeken gepland om in contact te blijven met de leden.


Wouter de Vries, 29 november 2012 5:30 pm

In het NU.NL-artikel staat: "Uit een onderzoek van de vereniging blijkt dat 'de overgrote meerderheid' vindt dat SIDN zich moet richten op de kerntaken."

Welk onderzoek?

Martijn Groenleer, 29 november 2012 5:45 pm

Uit onderzoek gedaan door TNS Nipo aangekondigd door de vvr op 18 oktober. Informatie over het onderzoek is voor alle registrars via de vvr te verkrijgen heb ik begrepen.

Wouter de Vries, 29 november 2012 7:38 pm

Ah check, thanks!

Erik, 29 november 2012 8:08 pm

Waarom zijn er eigenlijk registrars?

Jeff, 29 november 2012 8:19 pm

Zeg, wat vindt de Vereniging van Resellers hier nou eigenlijk van?

Johnnybraveau, 30 november 2012 11:26 am

"Domeinnamen zijn juist veel te goedkoop. Dat blijkt uit feit dat er domeinboeren zijn die duizenden domeinen kapen. Er niks mee doen en dan vinden dat die domeinen ineens 5000 waard zijn geworden"

(zoals gezien op de NUjij reacties)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.