Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Data Hotel Hilversum op het Media Park failliet

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 februari 2013 08:21 uur

TCN Data HotelsOndanks eerdere geruststellende woorden van TCN Data Hotels directeur Saskia Bohemen is één van de datacenters van TCN toch failliet gegaan. Op 31 januari werd Data Hotel Hilversum dat gevestigd is op het Media Park door de rechtbank Noord-Nederland (Groningen) in staat van faillissement verklaard, zo blijkt uit het Centraal Insolventieregister.

Directeur Bohemen verklaarde eind vorig jaar nog tegen Computable dat de datacenterdivisie van TCN zonder problemen draaide en geen last had van het faillissement van het moederbedrijf: “Onze datahotels draaien goed, er worden service level agreements getekend, de huurinkomsten komen gewoon binnen en we betalen onze leveranciers. Het enige dat momenteel niet kan, is het investeren in bestaande of nieuwe locaties”.

De andere datacenters die TCN exploiteert, waaronder die in Groningen, dat vooral bekendheid geniet doordat Google een belangrijk deel van het datacenter huurt, is nog wel solvent. Al merkt Quote terecht op dat de Spaanse Kubus in Rotterdam wel al in staat van faillissement verkeert sinds november. In dat pand zijn verschillende datacenters van derden gevestigd waaronder We-Dare en Tele 2 als ook de Rotterdam internet exchange.

 

Centraalinsolventieregster faillisement Data Hotel Hilversum

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.