Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EuroDNS wijzigt uitingen rondom co.nl

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 3 september 2008 08:03 uur

Inmiddels is het alweer twee maanden geleden dat EuroDNS bekend maakte de registratie open te stellen van .co.nl domeinen en op deze manier in te springen op het ‘gat’ in de markt. Immers, in 45 andere landen zijn .co.ltd-domeinen verkrijgbaar. De bekendmaking werd gedaan op de ICANN meeting in Parijs.

Niet veel later stelden veel domeinhouders en deelnemers vragen aan de SIDN. Ook mijn collega Arnout stelde vragen over de juridische status van deze domeinnamen. De houder is immers gevestigd in Luxemburg en registranten bestellen enkel een subdomein. En juist in dit laatste schuilde het gevaar op verwarring.

Inmiddels heeft de SIDN contact gehad met EuroDNS. Volgens SIDN werkte “De wijze van presenteren van deze activiteit wekte verwarring over de aard hiervan en de betrokkenheid van SIDN.” De partijen hebben in goed onderling overleg overeenstemming bereikt in de uiting en EuroDNS gaat enkele zaken veranderen.

EuroDNS heeft het logo inmiddels aangepast. Daarnaast heeft EuroDNS een persbericht verzonden waarin specifiek op de verschillen tussen het registreren van een domeinnaam onder .nl en een subdomein onder .co.nl wordt ingegaan. SIDN heeft inmiddels op haar eigen site de verschillen tussen de .nl domeinen en de .co.nl subdomeinen nogmaals uitgelegd.

Al met hoop ik dat deze stappen voor de eindgebruikers bijdragen aan een beter en vooral duidelijker beeld rondom de domeinnamen en het de bezoekers van ISPam.nl veel vragen gaat schelen van haar klanten. Een ondoorzichtige markt zoals de hosting, waarin veel (kleine) partijen actief zijn, zit niet te wachten op nog meer onduidelijkheden.

Punica, 3 september 2008 10:29 am

Het lijkt de politiek wel zeg, hoop woorden en weinig stof.

Laat SIDN eens hard zijn en gewoon stellen dat co.nl geen Nederlands TLD is en .nl de enige.

Een persbericht en logo verandering nou woehoe, nu leest men dat en volgende week is men het alweer vergeten.

Hoe zeggen ze dat ook alweer? Een glas, een plas en alles is weer zoals het was?

(Overigens blijf ik er wel bij dat de jongens van co.nl gewoon heel slim bezig zijn en is dit imo mogelijk door de slappe houding van de SIDN :))

Pieter, 9 september 2008 3:16 pm

Idd hoop bla bla... slimme zet! had ik m gehad had ik het zelfde gedaan! :) wachten op de nieuwe TLD's die we kunnen gaan claimen... kosten alleen wat meer!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.