Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oplossing in conflict DGA’s PCextreme

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 maart 2013 08:05 uur

PCextremeHet conflict dat was ontstaan tussen ontslagen PCextreme CFO Johan Tange  andere DGA’s is opgelost. Er is overeengekomen dat Tange op 1 mei zijn aandelen aan de andere DGA’s van PCextreme zal verkopen. De overeenkomst zou tevens strekken tot finale kwijting van de feiten die zich voorafgaand aan de verkoop hebben voorgedaan.

Doordat er een overeenkomst is bereikt, is ook een verzoekschrift dat door Tange bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam was ingediend weer ingetrokken. ISPam.nl had ontdekt dat er morgen om 9:00 uur er een zitting zou zijn waarin het verzoek van Tange zou worden behandeld. In het verzoekschrift dat Tange had ingediend, verzocht hij dat bij wijze van onmiddellijke voorziening de andere DGA’s zouden worden ontslagen en een onafhankelijke bestuurder zou worden aangesteld. Daarnaast had Tange de Ondernemingskamer verzocht een enquêteprocedure te starten. Een ander kort geding dat vorige week zou dienen bij de rechtbank in Middelburg werd eerder ook al door Tange ingetrokken.

In een reactie laat Wido den Hollander, CTO van PCextreme, weten blij te zijn dat er een oplossing is gevonden waarbij Tange zijn aandelen aan de andere DGA’s verkoopt. Het bedrag waarvoor de aandelen worden verkocht wil Den Hollander niet noemen. Wel stelt hij dat het zal worden afgerekend in een deel contanten en een ander deel in de vorm van een lening met een zakelijke rente die Tange krijgt op de vennootschap. Ook is Den Hollander blij dat beide rechtszaken nu van de baan zijn, want deze zouden veel geld hebben gekost en die kosten worden nu door beide partijen uitgespaard. Daarnaast zouden de gerechtelijke procedures ook niet goed zijn geweest voor het bedrijf.

Er is geprobeerd Johan Tange om een reactie te vragen, hij was echter niet bereikbaar voor commentaar.

 

Pieter, 6 maart 2013 1:51 pm

Klinkt toch niet echt lekker : deel van het bedrag in contanten een ander deel als lening met een zakelijke rente die Tange krijgt op de vennootschap!

Zal dus een (extra) belasting vormen voor PCextreme en dit anno 2013?

Maar ja misschien een betere keus dan procederen en advocaten, want die laatste melken beide partijen uit en lachen zich rot!

Wouter, 6 maart 2013 1:59 pm

Ik gok zomaar dat PCX alsnog overgenomen gaat worden binnen nu en zeg een jaar. Eerst een betalingsregeling met de Belastingdienst treffen voor achterstallige betalingen en nu een DGA uitkopen op krediet geeft mij geen warm gevoel zal ik maar zeggen...

Bunkerinfra, 7 maart 2013 7:03 pm

Dit soort zaken kunnen nu eenmaal gebeuren, het is eerder jammer dat iedereen erop duikt voor het probleem is uitgekristalliseerd en eventueel is opgelost.

Dit is gewoon een hele goeie en juiste oplossing. Alle partijen hebben daar baat bij. Succes aan Wido en de rest om de komende tijd weer vol gas door te gaan, zoals altijd!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.