Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hibernia Networks neemt Atrato IP Networks over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 augustus 2013 08:12 uur

Hibernia AtlanticHibernia Networks neemt Atrato IP Networks over. Door de overname kan de dienstverlening aan klanten worden voortgezet, want als er geen overname had plaatsgevonden, zouden de bedrijfsactiviteiten van Atrato na 31 augustus worden gestaakt, zo had het bedrijf in een eerder uitgelekte brief aan leveranciers bekend gemaakt.

De naam van Hibernia Networks hing al langer in de lucht als overnamekandidaat. Verschillende bronnen meldden vorige week al aan ISPam.nl dat dit de overnamepartij zou zijn. In een telefonische reactie liet commercieel directeur Dennis de Vries afgelopen zaterdag echter weten de overname door Hibernia Networks niet te willen bevestigen noch te ontkennen.

In het persbericht dat Hibernia Networks heeft verspreid (pdf) lijkt het bedrijf sterk de nadruk te leggen op de expertise en het team van Atrato in Amsterdam als belangrijkste asset die wordt verworven: “By leveraging Atrato’s experienced technical team in Amsterdam, Hibernia will now have a second technical center of leadership in Europe, building upon its Dublin, Ireland base, and further emphasizing its global strength and expanded reach for clients.”

Er is niet bekendgemaakt op welke wijze en hoeveel er betaald wordt voor de overname van Atrato. Dezelfde bronnen die eerder aan ISPam.nl meldden dat Hibernia Networks de overnamekandidaat zou zijn, lieten ook weten dat Hibernia Networks de belangrijkste schuldeiser van Atrato is. Totaal zou het gaan om ruim 1 miljoen euro aan openstaande rekeningen.

In een uitgelekte brief aan leveranciers had Atrato eerder bekendgemaakt de dienstverlening van het bedrijf na 31 augustus te moeten staken, gezien het bedrijf verlieslatend was en niet meer levensvatbaar bleek. Uit de jaarrekeningen van het bedrijf die ISPam.nl onderzocht, blijkt dat het bedrijf in 2012 maar liefst 1,5 miljoen euro aan eigen vermogen verloor en daardoor een negatief eigen vermogen van 1,2 miljoen euro had.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.