Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hibernia Networks neemt Atrato IP Networks over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 augustus 2013 08:12 uur

Hibernia AtlanticHibernia Networks neemt Atrato IP Networks over. Door de overname kan de dienstverlening aan klanten worden voortgezet, want als er geen overname had plaatsgevonden, zouden de bedrijfsactiviteiten van Atrato na 31 augustus worden gestaakt, zo had het bedrijf in een eerder uitgelekte brief aan leveranciers bekend gemaakt.

De naam van Hibernia Networks hing al langer in de lucht als overnamekandidaat. Verschillende bronnen meldden vorige week al aan ISPam.nl dat dit de overnamepartij zou zijn. In een telefonische reactie liet commercieel directeur Dennis de Vries afgelopen zaterdag echter weten de overname door Hibernia Networks niet te willen bevestigen noch te ontkennen.

In het persbericht dat Hibernia Networks heeft verspreid (pdf) lijkt het bedrijf sterk de nadruk te leggen op de expertise en het team van Atrato in Amsterdam als belangrijkste asset die wordt verworven: “By leveraging Atrato’s experienced technical team in Amsterdam, Hibernia will now have a second technical center of leadership in Europe, building upon its Dublin, Ireland base, and further emphasizing its global strength and expanded reach for clients.”

Er is niet bekendgemaakt op welke wijze en hoeveel er betaald wordt voor de overname van Atrato. Dezelfde bronnen die eerder aan ISPam.nl meldden dat Hibernia Networks de overnamekandidaat zou zijn, lieten ook weten dat Hibernia Networks de belangrijkste schuldeiser van Atrato is. Totaal zou het gaan om ruim 1 miljoen euro aan openstaande rekeningen.

In een uitgelekte brief aan leveranciers had Atrato eerder bekendgemaakt de dienstverlening van het bedrijf na 31 augustus te moeten staken, gezien het bedrijf verlieslatend was en niet meer levensvatbaar bleek. Uit de jaarrekeningen van het bedrijf die ISPam.nl onderzocht, blijkt dat het bedrijf in 2012 maar liefst 1,5 miljoen euro aan eigen vermogen verloor en daardoor een negatief eigen vermogen van 1,2 miljoen euro had.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...