Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

UnifiedRoot misleidt de media

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 november 2006 10:47 uur

Eén week geleden schreef ik over het feit dat UnifiedRoot genomineerd is voor een prestigeuze award. Daarnaast plaatste ik een flink vraagteken bij hun marketing, waarbij ze vrijwel géén enkele kanttekening lijken te plaatsen over het feit dat het maar een zeer beperkt product is dat niet gedelegeerd is door de ICANN.

Het internet moet naar mijn idee uniform zijn, en UnifiedRoot draagt juist niet aan bij, daarvoor hebben we de ICANN die dat bewaakt en waar de hele gemeenschap invloed heeft op de TLD’s die worden gerealiseerd en ook worden gebruikt op internet.

Waar ik al bang voor was dat de reguliere media niet door heeft dat dit een zeer beperkte dienst is, die eigenlijk zelfs ongewenst is op internet, werd duidelijk toen ik zojuist door de KamerKrant (van de Kamer van Koophandel) doorbladerde en het volgende artikeltje las:

Kamerkrant over UnifiedRoot

Een quote als “Om bijvoorbeeld de vertrektijden op Schiphol te vinden, hoeven mensen alleen maar departure.schiphol in de adresbalk (URL) in te typen” doet het natuurlijk goed in een persbericht. Echter vergeten ze even te vermelden dat waarschijnlijk nog geen promile van de internetgebruikers ondersteuning heeft voor de dienstverlening van UnifiedRoot en daarmee de TLD’s nauwelijks bereikbaar zijn. Voor UnifiedRoot zelf is de dienst natuurlijk wel zeer waardevol, gezien ze per verkochte TLD weer 1.000 euro verdienen.

Pim, 17 november 2006 1:42 pm

Beste Arnout.

Als je nog meer achtergrond informatie wil weten over deze bedrijfjes, zal je netkwesties.nl er eens bij na moeten slaan. In je vorige post over hetzelfde onderwerp had ik een aantal links gepost. Misschien interresant ?

Arnout Veenman, 17 november 2006 1:49 pm

Beste Pim,


De verhalen op Netkwesties zijn mij bekend. Hoe het verder organisatorisch in elkaar zit is misschien een idee om eens in een mogelijk volgend stuk naar te gaan kijken.

Echter ging het nu even om de beperktheid van het product dat als compleet alternatief voor de wel gedelegeerde TLD's zou gelden. Uiteraard zijn je reacties een goede aanvulling op mijn artikelen. Waarvoor mijn dank.

Martijn Groenleer, 20 november 2006 11:15 am

Zie ook mijn andere bericht op ispam:
http://www.ispam.nl/archives/354/unifiedroot-genomineerd-voor-banking-finance-innovation-award/#comment-929

Nico, 20 november 2006 12:01 pm

Oke, de TLD`s worden nog niet erkend door de ICANN. Maar feit is ook wel dat die behoorlijk achter de feiten aanlopen, wellicht dat dit (herboren) initiatief weer wat nieuw leven kan blazen binnen het toplevel gebeuren.

Martijn Groenleer, 20 november 2006 4:13 pm

Ik ben geen voorstander van dit soort initiatieven.

Het bied geen duidelijkheid naar de internetters toe. Het invoeren van extra toplevel domeinen is ook niet in het voordeel van de internetters.

Wat is nu het voordeel van dit soort acties?

En Nico, waarom zou het ICANN en consorten achter de feiten aan lopen? IANA heeft netjes het .MOBI domein al in zijn lijst van TLDs staan.
http://data.iana.org/TLD/tlds-alpha-by-domain.txt

Ik blijf er bij dat het commercieel verkopen van TLDs niet in het belang is van het internet en de internetters.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.