Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hyves succesvol verhuisd naar Leaseweb (Easynet)

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 november 2006 21:36 uur

Eén van de grootste sites van Nederland, Hyves is vandaag verhuisd vanaf True in EUnetworks naar Leaseweb in Easynet. De verhuizing van Hyves deed niet onder voor die van een gemiddelde ISP met totaal 200 servers die overgingen en daarnaast ook nog eens 100 nieuwe servers die in gebruik genomen werden. Waarmee het totaal op 300 servers komt.

Overigens bleek vandaag dat in augustus al bekend was geworden dat Hyves met in zee was gegaan met volgend nieuwsbericht, enigzins verstopt tussen de overige nieuwsberichten op de website van Leaseweb:

Hyves.net, one of the most popular websites in The Netherlands, expands in the colocation facility of LeaseWeb’s ESY PoP.

Op een weblog waar alle Hyves.nl bezoekers op uit kwamen gedurende de verhuizing was veel foto- en video-materiaal te vinden, waaronder ook veel van de datavloer. Het leukste hieraan vind ik dat de gemiddelde internetter een idee krijgt wat er allemaal nou (fysiek) achter zo’n website zit. De welbekende tafel vol met Mac-voedsel is voor velen vast ook een deja-vu.

Helemaal bizar is dat het 300 servers nog maar het begin is, in juli dit jaar kwamen we in de functieomschrijving van een vacature van Hyves al tegen dat de plannen nog veel groter zijn:

Ontwerp omvat het onderzoeken van produkten van leveranciers en het bouwen van laboratorium omgevingen. De vraagstukken die ons bezig houden zijn: hoe kan alles sneller worden? Hoe groeien we naar 1000 servers? Hoe bouwen we video opslag voor 1 Petabyte (1000 Terabyte) aan informatie?

Meer informatie en beeldmateriaal van de verhuizing van Hyves is hier te vinden.

Verhuizing van Hyves (verhyving) 18 november 2006

Oberon, 19 november 2006 10:54 am

Leuk dat ze zo open zijn en foto's en filmpjes maken :)

Koen, 31 januari 2007 4:53 pm

Het is waar, er komen per half februari nog eens 130 servers bij waarmee we op 450 servers komen!

Het is veel mensen onduidelijk waarom we zoveel systemen nodig hebben en toch zo godsgruwelijk traag zijn. Daar is niet zo'n simpel antwoord op maar het belangrijkste is dat we door het vrienden-netwerk (wat mag je wel en niet zien) niet zoveel kunnen cachen.

En we zoeken nieuwe ft beheerders en programmeurs om ons te helpen ons platform uit te bouwen - dat is ook een belangrijke voorwaarde om snel te blijven.

Koen
Hyves

Maarten, 31 januari 2007 6:57 pm

Leuk dat je reageert Koen. Wat voor servers gebruiken jullie? Ik weet dat Google vroeger veel pentium 3's gebruikte ipv de nieuwste systemen. Gebruiken jullie allemaal zware systemen?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.