Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

100.000ste particuliere .fr-domeinnaam geregistreerd

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 20 november 2006 00:41 uur

In Frankrijk is begin deze maand de 100.00ste particuliere .fr-domeinnaam geregistreerd, zo maakt AFNIC, het .fr-registry bekend. Dit is best een nette prestatie en laat zien dat .fr-domeinnamen populair zijn, gezien het pas sinds 5 maanden mogelijk is voor particulieren om een eigen .fr-domeinnaam te registreren.

Uit onderzoek van AFNIC is gebleken dat particulieren voor een eigen .fr-domeinnaam registeren, om te gebruiken voor hun blog of om gepersonaliseerde e-mail adressen te hebben. Daarnaast wordt er nu dat mogelijk is veelal liever voor een .fr-domeinnaam gekozen ten nadele van een internationale domeinnaam omdat dit Franstaliger klinkt, duidelijk aangeeft dat het een Franse website is én de registranten het gevoel hebben op die manier onderdeel te zijn van de Franse internet community.

Ondanks deze mijlpaal van 100.000 particuliere .fr-domeinnamen, blijft de .fr-namespace toch nog steeds een kleine met een totaal van 681.205 geregistreerde .fr-domeinnamen. Echter met de versoepeling van de regels voor registratie 5 maanden geleden, is het mijn verwachting dat het aantal geregistreerde .fr-domeinnamen in augustus 2007 de magische grens van 1.000.000 zal passeren.

In onderstaande grafiek is duidelijk het moment te zien waarop de regels voor registratie van een .fr-domeinnaam versoepeld werden en het óók voor particulieren mogelijk werd om een eigen .fr-domeinnaam te registreren:

Grafiek geregistreerde .fr-domeinnamen tot november 2006

Michel le Blanc, 7 februari 2007 12:46 pm

Het is raar dat er voor bijna alle europese extencies zoals .es .nl .de geen KVK registratie in dat land nodig is voor het opstarten van een website. Ik zou bijna zeggen dat dit gezien de doelen die de EU heeft, associaal en egocentrisch gedrag is van een europese handelspartner. Zij hebben toegang tot onze E-markt en die van alle andere europese landen, dus dan zou dat andersom ook moeten gelden.

RAAR RAAR RAAR MAAR WAAR

Michel le Blanc, 7 februari 2007 12:48 pm

Hoezo handelsbelemmeringen ? ? ?

 • Pingback: Aantal domeinnamen neemt met 31 procent toe tot 128 miljoen · ISPam.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.