Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Serverius neemt failliet Evinova datacenter over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 april 2014 08:05 uur

Het Evinova datacenter in Meppel dat begin dit jaar failliet werd verklaard, is overgenomen door Serverius. Trots meldt het bedrijf op haar website dat Serverius een tweede datacenter (Serverius DC2) in gebruik neemt. Opvallend is wel dat in het nieuwsbericht op de website niet wordt gerept over de locatie van het datacenter. Op basis van de foto’s én het adres dat wordt genoemd bij de contactgegevens is het overduidelijk dat het om het voormalige Evinova datacenter gaat.

In het nieuwsbericht noemt directeur Gijs van Gemert het openen van een tweede datacenter als eerste stap om dual datacenter diensten aan zijn klanten aan te kunnen bieden. Ook zal het datacenter een eigen netwerk krijgen dat los van het reeds bestaande netwerk zal functioneren. Een andere reden voor de uitbreiding naar een tweede datacenter noemt het bedrijf het feit dat het eerste vol aan het raken was.

Opvallend is wel dat beide datacenters niet volledig autonoom zullen functioneren, technisch directeur Alfred van den Berg stelt hierover: “Samen met de nieuwe beheers software van ICTroom worden beide datacenters nu als 1 geheel onderhouden en 24/7 gemonitord. Met alle ervaring die Serverius de afgelopen jaren heeft opgedaan, is er nu een omgeving die staat als een huis.”

Verdere specificaties zijn niet door Serverius naar buiten gebracht, maar het Evinova datacenter beschikte over 250m2 datavloer en bood ruimte aan 100 racks. In vier fases kon de hoeveelheid datafloor tot 1.000m2 worden uitgebreid. Daarnaast voldeed het datacenter naar eigen zeggen aan borg klasse 4 en de tier-3 standaard. De boedel van Evinova werd later voor 75.000 euro door de curator verkocht.

Het Serverius DC2 datacenter zal worden ontsloten met darkfiber van BT (British Telecommunications) en Relined waarover in het begin wordt gestart met een 40 kanaal DWDM oplossing. De capaciteit van de verbinding kan hiermee worden geupgrade naar meerdere 10, 40 en 100Gbps paden zodat er naar eigen zeggen voldoende capaciteit voor de toekomst is.

Serverius DC2 - Evinova

Vraag van de dag

GoDaddy betreedt de Nederlandse markt. Wat gaan Nederlandse hosters daar van merken?
Bekijk resultaten

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...