Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Serverius neemt failliet Evinova datacenter over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 april 2014 08:05 uur

Het Evinova datacenter in Meppel dat begin dit jaar failliet werd verklaard, is overgenomen door Serverius. Trots meldt het bedrijf op haar website dat Serverius een tweede datacenter (Serverius DC2) in gebruik neemt. Opvallend is wel dat in het nieuwsbericht op de website niet wordt gerept over de locatie van het datacenter. Op basis van de foto’s én het adres dat wordt genoemd bij de contactgegevens is het overduidelijk dat het om het voormalige Evinova datacenter gaat.

In het nieuwsbericht noemt directeur Gijs van Gemert het openen van een tweede datacenter als eerste stap om dual datacenter diensten aan zijn klanten aan te kunnen bieden. Ook zal het datacenter een eigen netwerk krijgen dat los van het reeds bestaande netwerk zal functioneren. Een andere reden voor de uitbreiding naar een tweede datacenter noemt het bedrijf het feit dat het eerste vol aan het raken was.

Opvallend is wel dat beide datacenters niet volledig autonoom zullen functioneren, technisch directeur Alfred van den Berg stelt hierover: “Samen met de nieuwe beheers software van ICTroom worden beide datacenters nu als 1 geheel onderhouden en 24/7 gemonitord. Met alle ervaring die Serverius de afgelopen jaren heeft opgedaan, is er nu een omgeving die staat als een huis.”

Verdere specificaties zijn niet door Serverius naar buiten gebracht, maar het Evinova datacenter beschikte over 250m2 datavloer en bood ruimte aan 100 racks. In vier fases kon de hoeveelheid datafloor tot 1.000m2 worden uitgebreid. Daarnaast voldeed het datacenter naar eigen zeggen aan borg klasse 4 en de tier-3 standaard. De boedel van Evinova werd later voor 75.000 euro door de curator verkocht.

Het Serverius DC2 datacenter zal worden ontsloten met darkfiber van BT (British Telecommunications) en Relined waarover in het begin wordt gestart met een 40 kanaal DWDM oplossing. De capaciteit van de verbinding kan hiermee worden geupgrade naar meerdere 10, 40 en 100Gbps paden zodat er naar eigen zeggen voldoende capaciteit voor de toekomst is.

Serverius DC2 - Evinova

[advpoll id=”23″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.