Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb krijgt DDoS-aanvallen snel onder controle

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 mei 2014 09:30 uur

Deze week heeft LeaseWeb twee keer te maken gehad met een inkomende DDoS-aanval. Deze aanvallen had tot gevolg dat een deel van het netwerk van het bedrijf tijdelijk te maken kreeg met een hogere latency en packetloss. Dat blijkt uit meldingen op de NOC-website van het LeaseWeb.

De eerste melding van een DDoS-aanval werd afgelopen dinsdag gemaakt. Vannacht maakte LeaseWeb opnieuw melding van een DDoS-aanval. Uit smokeping statistieken vanuit verschillende netwerken blijkt dat beide aanvallen snel onder controle waren en niet lang voor problemen hebben gezorgd.

Op de smokeping statistieken is te zien dat de DDoS-aanval van afgelopen nacht om 00:55 uur voor een hogere latency en packetloss zorgde. Om 01:15 was de bereikbaarheid van het getroffen deel van het netwerk alweer volledig genormaliseerd.

Hoewel de omvang van de DDoS-aanvallen niet bekend is gemaakt, lijkt LeaseWeb wel duidelijk te profiteren van de enorme capaciteit van zijn netwerk. Wanneer andere hosters een DDoS-aanval binnen krijgen zijn de problemen vaak groter en duren deze ook langer. Al kunnen kleinere hosters met een eigen netwerk tegenwoordig ook gebruik maken van de Nationale anti-DDoS wasstraat van Stichting NBIP.

Smokeping LeaseWeb gezien vanuit Databarn

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.