Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hostdeal klanten krijgen aankomende maandag 2 uur lang toegang tot hun data

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 mei 2014 17:45 uur

Klanten van Hostdeal, dat zijn activiteiten gisteren plotseling heeft gestaakt, worden geholpen door de hosting- en domeinnaamleveranciers van het bedrijf. Hetzner zal aankomende maandag korte tijd de servers van Hostdeal weer online zetten. Versio helpt klanten van Hostdeal om weer controle te krijgen over hun domeinnamen. Ondertussen blijft het stil aan de kant van Hostdeal eigenaar Joey Vanschoor.

Hetzner

Uit een e-mailwisseling tussen Hetzner en de (vrijwillige) moderators van het forum van Hostdeal blijkt dat het Hetzner aankomende maandag om 14:00 uur, gedurende twee uur de toegang tot de servers van Hostdeal tijdelijk zal herstellen. Wat er daarna met de servers van Hostdeal zal gebeuren blijft echter onduidelijk. ISPam.nl heeft zelf vanmorgen ook vragen gesteld aan de persafdeling van Hetzner, maar daar is (nog) geen antwoord op gekomen.

Mail Hetzner over het openstellen van Hostdeal servers

Instant-update: Op Twitter en Facebook maken twee klanten afzonderlijk van elkaar melding van het feit dat zij wel bij het controle panel van hun server kunnen komen en ook met FTP kunnen inloggen. De IP-adressen van de bewuste servers blijken echter te herleiden tot het Franse Illiad Datacenter én niet tot Hetzner.

Versio

Ook domeinnaamleverancier Versio helpt klanten van Hostdeal de mogelijkheid om controle te krijgen over hun domeinnaam een oplossing. In tegenstelling tot wat er op de website van Hostdeal staat, kunnen klanten niet zomaar hun domeinnamen overzetten naar een andere reseller, meldt Versio. Om toegang te krijgen tot hun domeinnamen dienen klanten zich aan te melden bij Versio én per domeinnaam een verzoek in te dienen. Om de klant zijn identiteit te kunnen controleren moet ook een kopie van het identiteitsbewijs worden geupload. De volledige procedure staat hier beschreven op de website van Versio.

Update 22:45 – Hostdeal doet aanbod om over te stappen

Vanavond heeft Hostdeal voor het eerst sinds het plotseling stoppen van de activiteiten een e-mail gestuurd naar de klanten. In deze e-mail geeft het bedrijf toe dat het in de financiële problemen is gekomen en daarom is besloten om de Ltd. op korte termijn “te beëindigen”. Juridisch gezien komt dat statement uiterst merkwaardig over. Al zal ik daar later mogelijk nog aandacht aan besteden.

Daarnaast biedt Hostdeal Ltd. het aan om over te stappen naar twee andere webhostingbedrijven. Feitelijk gaat het overigens om één en hetzelfde bedrijf met twee handelsnamen. Klanten zijn vooral gebaat bij continuïteit en behoud van data en domeinnaam. Daarom is het goed dat er in ieder geval een mogelijk wordt geboden waarbij de migratie naadloos mogelijk is. Al blijft ook dit weer een vreemde gang van zaken. Klanten met een virtuele server moeten wel in alle gevallen zelf hun data veiligstellen.

De volledige e-mail die Hostdeal Ltd aan klanten heeft gestuurd staat hieronder.

Zoals u ongetwijfeld inmiddels via de diverse media begrepen heeft is Hostdeal Ltd onverhoopt in de financiële problemen gekomen. Hierdoor zijn inmiddels een groot gedeelte van onze klanten niet meer in staat gebruik te maken van de hostingdiensten.

Hoewel wij u graag beter hadden willen berichten is hierom besloten de Ltd op korte termijn te beeïndigen.

Sinds gisteravond is er uitvoerig overleg geweest tussen het bestuur en een aantal partijen. Hieruit is besloten om u een overstapaanbod te doen waarbij u zorgeloos kunt overstappen naar een andere hostingpartij.

Wij hebben hiertoe besloten samen te werken met een 2-tal partijen welke u een zorgeloze overstap met behoud van data aan kunnen bieden.

De volgende partijen kunnen u een uniek aanbod doen waarbij u data behouden blijft:
– Simpel Domein, www.simpeldomein.nl/hostdeal en
– webhostaanbieding, www.webhostaanbieding.nl/hostdeal

Beide partijen hebben wij de benodigde rechten gegeven om toegang te krijgen tot uw domeinnaam en webruimte. Op deze manier kunnen zij zorg dragen voor een zorgeloze verhuizing waarbij u zelf geen technische zaken hoeft te regelen.

Op de betreffende pagina’s leest u meer over de mogelijkheden en welke stappen u dient te volgen voor het verhuizen van uw pakket.

Belangrijk: u dient zelf een verhuizing bij een hostingpartij naar keuze aan te vragen. Indien u geen actie onderneemt loopt u het risico uw domeinnaam en webruimte kwijt te raken.

Belangrijk voor klanten met een Virtuele Server (VPS): Dit aanbod is alleen geldig voor klanten met een hostingpakket of resellerpakket. Indien u een VPS heeft dient u zelf zorg te dragen voor verhuizing naar een partij naar keuze, het bestuur heeft toegezegd dat binnen korte tijd backups van alle VPS-en beschikbaar worden gesteld.
Geef bij verhuizing naar Simpel Domein of Webhostaanbieding.nl zoveel mogelijk van uw huidige (inlog)gegevens door. Op deze manier kunnen zij uw aanvraag gemakkelijker verifiëren. Tevens dient u bij aanvraag een kopie legitimatie in te dienen en indien u een zakelijk account hebt een bewijs van inschrijving van uw bedrijf (Kamer van Koophandel).

Hostdeal Ltd biedt haar excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Namens bestuur Hostdeal Ltd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.