Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

UPC Romania blokkeert toegang tot Torrentbits.ro

  • Door
  • Geoffrey Ketels
  • geplaatst op
  • 10 oktober 2008 08:03 uur

UPC Romania, één van de grootste ISP’s van Roemenië heeft één van de bekendste Roemeense BitTorrent trackers Torrentbits.ro geblokkeerd. Klanten van UPC Romania die naar de website surfen krijgen een melding dat de website (domeinnaam) niet bestaat. Het is niet de eerste keer dat er een offensief wordt ingesteld tegen Torrentbits.ro. In mei van vorig jaar viel de politie binnen bij de admins op zoek naar belastend materiaal. De admins van de website werden vervolgens gearresteerd, maar even later weer wegens een gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Enige tijd geleden deed zich een vergelijkbaar voorval voor in Italië. Daar werd het bekende “The Pirate Bay” geblokkeerd door tal van ISP’s. De ISP’s kregen echter even later van de rechtbank de opdracht om de blokkade weer op te heffen. We vragen ons dan ook af of het niet slechts een kwestie van tijd is voor ook UPC Romania de blokkade van Torrentbits.ro weer ongedaan moet maken.

Wereldwijd heerst de laatste tijd een grote strijd tegen websites die illegale content aanbieden. Eerder deze week wisten we hier op ISPam.nl nog te melden dat Turkije een meldpunt had ingesteld voor websites met een illegale inhoud. Op basis van die meldingen werden er in Turkije alleen ondertussen al meer dan 1112 websites geblokkeerd. En ook is er gisteren de gedragscode Notice and Take Down in Nederland aan staatssecretaris Heemskerk aangeboden, ISPam.nl redacteur Randy ten Have was daarbij aanwezig. Maandag volgt een verslag.

gabi, 5 februari 2009 10:46 am

invitation

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.