Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ook hosters en datacentra krijgen klappen door de kredietcrisis

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2008 08:01 uur

Banken en andere financiële instellingen hebben het de afgelopen weken zwaar te verduren gehad op de beurzen door de kredietcrisis. In de Verenigde Staten is op de Dow Jones op 10 oktober gedurende de laatste 7 beursdagen 21 procent van de totale beurswaarde verdampt. Echter hoe doen beursgenoteerde managed hosters en datacentra zoals Equinix, Rackspace en Savvis het in vergelijking met de index?

Equinix doet het iets minder slecht dan de Dow, met een verlies van 20.8 procent en ook Limelight Networks en en Rackable doen het een fractie beter dan de index, maar voor de rest gaat het waardeloos! Internap verloor 36.2 procent van haar beurswaarde en van DuPont Fabros koop je nu twee aandelen voor de prijs van één in vergelijking met 7 beursdagen geleden, het aandeel DuPont Fabros verloor 53.3 procent van haar beurswaarde.

Het meest ernstig is het gesteld met Rackspace dat weleens waar maar 38 procent van haar beurswaarde verloor. De koers van het aandeel Rackspace (RAX) is daarmee $6.06, minder dan de helft van de waarde tijdens de beursgang van het aandeel in augustus dit jaar, al verloor het aandeel direct na introductie ook al 20 procent van haar waarde. De vraagt die resteert is daarom of de beursgang van Rackspace een mislukking of een succes is?.

Jeroen, 14 oktober 2008 9:24 am

Goed! Welke aandelen hebben het meeste groeiperspectief? Kopuh kopuh kopuh!

Simon, 14 oktober 2008 10:01 pm

Dit was te verwachten. Deze clubs laten miljoenen in zich investeren en beconcurreren elkaar dood. Ze bloeden miljoenen per dag. DotCom 2.0?
Blij geen beursgenoteerd bedrijf en wel winstgevend te zijn.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.