Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Prijzen virtuele servers in België veel hoger dan in Nederland

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 juni 2014 09:07 uur

De prijzen van virtuele servers in België zijn aanzienlijk hoger dan in Nederland. In Nederland kost een virtuele server met 1024MB geheugen gemiddeld 11,44 euro per maand. Tussen de 20 Belgische aanbieders van virtuele servers die ISPam.nl heeft vergeleken zit er zelfs géén één die een vergelijkbare virtuele server aanbiedt voor deze prijs.

Weinig aanbieders in België

Het eerste verschil in het aanbod van virtuele servers in België en Nederland wordt direct al duidelijk bij het samenstellen van een lijst van aanbieder om met elkaar te vergelijken. Om de lijst met 40 Nederlandse aanbieders te maken, was het vooral een uitdaging om een evenwichtige lijst samen te stellen uit de tientallen zo niet honderden aanbieders van virtuele servers die er zijn. Zo anders was het in België. Het lukte maar met moeite om een lijst met 20 aanbieders samen te stellen die hun prijzen op hun (Nederlandstalige) website vermelden.

Hogere prijs

De gemiddelde prijs van een virtuele server met 1024MB geheugen en ongeacht het aantal cpu-cores, is in België is 35,00 euro per maand wanneer van de mediaan in prijs wordt uitgegaan. Wanneer alle prijzen bij elkaar worden opgeteld en worden gedeeld door het aantal aanbieders, is de gemiddelde prijs in België 41,04 euro per maand.

Opvallend is dat er in het kader van het onderzoek géén enkele aanbieder in België werd gevonden die een virtuele server met 1024MB geheugen aanbiedt voor de gemiddelde Nederlandse prijs. Het dichtst in de buurt komt de goedkoopste Belgische aanbieder Fusa met 15 euro per maand. Bij de op één na goedkoopste aanbieder Unix Solutions moet 25 euro per maand worden betaald, gevolgd door Sygmanet met 30 euro per maand.

Gemiddelde prijs

Wanneer de prijzen van de verschillende Belgische aanbieders worden vergeleken, valt op dat de meeste virtuele servers met 1024MB een prijs hebben die tussen de 32,23 en 45,50 euro per maand ligt. Totaal is bij 12 verschillende aanbieders een virtuele server te huren voor deze prijs. De duurste virtuele server die aan de specificaties voldoet, is 78 euro per maand.

vps-prijzen-belgie2

Jeroen, 10 juni 2014 2:18 pm

Ik ben juist wel benieuwd WAAROM de Belgische VPS'en duurder zijn dan in Nederland. Nu is het meer een constatering zonder uitleg.

Tom, 10 juni 2014 2:36 pm

Omdat de overheid overal 50% op wilt ;-) Een hoog belastingsklimaat zorgt voor hoge verkoopsprijzen...

Verder merk ik ook een verschil tussen prijzen van bedrijven met personeel en zzp'ers.

Wouter, 10 juni 2014 2:59 pm

En er wordt denk ik ook een andere doelgroep bedient. Veel Nederlanders willen alles zo goedkoop mogelijk, de prijs is bij veel Nederlanders doorslaggevend bij de keuze voor een bepaald product/dienst, vooral bij de particulier. Belgen hebben dat minder en zijn vaker bereid wat meer te betalen voor extra service en kwaliteit.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.