Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NXS internet en PINS in de Deloitte Technology Fast 50

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2008 08:01 uur

Deloitte Technology Fast 50Net als vorig jaar staan er ook dit jaar weer twee hosters in de Deloitte Technology Fast 50, vorig jaar kwam de eer toe aan Ocom (EvoSwitch, Fiberring, LeaseWeb) op de 18de plaats en Virtu (dat is overgenomen door Equinix) op de 48ste plaats. Dit jaar nemen NXS internet en PINS de honneurs waar respectievelijk op plaatsen 46 en 49.

NXS internet heeft een omzet van 5 miljoen euro, wat neer komt op een groei van 410 procent gedurende de afgelopen 5 jaar. NXS directeur Siemon van den Berg tegenover ISPam.nl:

Wij zijn ontzettend blij dat we de eer van de hosting branche in de Deloitte Technology Fast 50 hebben mogen hooghouden. Sinds onze oprichting in 2000 maken wij een constante groei van ongeveer 50% per jaar mee. Hoewel de uitdaging absoluut gezien natuurlijk steeds groter wordt is ook 2008 voor ons weer een uitstekend jaar. Dat hebben we in de hoofdzaak te danken aan ons team: keer op keer bewijzen zij weer met topprestaties dat niets onmogelijk is in onze industrie.

PINS heeft 5,1 miljoen euro omzet en daarmee een groei van 386 procent gedurende de afgelopen 5 jaar behaald. PINS managing director Jan Willem des Tombe tegenover ISPam.nl:

Wij zijn uiteraard blij met onze noterig tussen de 50 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Deze geeft aan onze klanten de bevestiging dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor innovatieve en succesvolle hosting oplossingen. Daarnaast is dit een mooie opsteker voor ons team wat er iedere dag weer vol voor gaat om van PINS en onze strategie een succes te maken. Last but not least: ons nieuwe hostingplatform PINS HyperGrid wordt ook door de jury van de Fast50 beschouwd als een echte innovatie en dat is ook een mooie bevestiging van ons kunnen. Door ons recente samengaan met Apcare zijn we denk ik volgend jaar ook wel verzekerd van een plek in deze mooie lijst.

Daarnaast treffen we op plaats 28 het bedrijf ICTRoom Company aan dat datacentra bouwt. ICTRoom Company heeft een omzet van van 11 miljoen euro en is daarmee de afgelopen 5 jaar met 711 procent gegroeid.

Het feit dat er opnieuw twee hostingbedrijven in de Fast 50 staan geeft wat mij betreft aan dat de hostingbranche volwassen begint te worden en tegelijkertijd laat de groei van NXS en PINS zien dat er nog volop potentieel is voor de hostingbranche!

Tududud, 15 oktober 2008 10:35 am

Vraagje,

Hoe word die lijst bepaald, aangezien het bedrijf waar ik werk, niet hosting, wel in de internet wereld een veel hogere omzet heeft en in 4 jaar tijd elk jaar met veel meer dan >100% gegroeit is inmiddels 900% tov jaar 1?

Ivo, 15 oktober 2008 11:29 am

Bedrijven kunnen zichzelf hiervoor aanmelden.

Jeroen, 15 oktober 2008 12:26 pm

procentuele omzetgroei: dus van 1 naar 10000 euro omzet is ook genoeg om in de lijst te komen...

Arnout Veenman, 15 oktober 2008 12:39 pm

@Jeroen, het bedrijf moet minimaal 5 jaar bestaan en 5 jaar geleden al een omzet hebben van 50.000 euro. Alle criteria vind je hier: http://www.fast50.nl/page/rising-star .

Ivo, 15 oktober 2008 12:40 pm

"Uw bedrijf moet in het basis jaar een omzet van ten minste EUR 50.000 en in het vijfde jaar een omzet van EUR 800.000 hebben gerealiseerd."

Jullie doen toch allemaal wat in de internetbranche?
Even googlen was te lastig?
http://www.fast50.nl/page/rising-star

Ivo, 15 oktober 2008 12:41 pm

Ok, spuit 11 actie. Je was net wat sneller arnout! ;)

Tududud, 15 oktober 2008 12:45 pm

Aha eigen aanmelding, het zoveelste onzinnige lijstje dus.

Jeroen, 15 oktober 2008 1:29 pm

Even googlen was niet zo lastig, maar vond lekker bitchen veel leuker ;)

Thomas Lobker, 15 oktober 2008 2:20 pm

Die omzetgroei is niet zo moeilijk met al die prijsstijgingen ;)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.