Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van week 24

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 juni 2014 09:30 uur

De afgelopen week maakte Previder bekend te voldoen aan de beveiligingsnorm van DigiD, Denit is opnieuw ISO9001 gecertificeerd en Equinix won een duurzaamheidsaward voor zijn AM3 datacenter. Veder maakte Quanza bekend te gaan samenwerken met Molex, Redhat lanceert RHEL 7 en Akamai waarschuwt voor Zeus-crimeware.

Clouddiensten Previder voldoen aan beveiligingsnorm DigiD

De clouddiensten van Previder voldoen aan de door de overheid gestelde beveiligingseisen aan DigiD-web applicatie-omgevingen. Deze conclusie trok een onafhankelijke auditor op basis van een onderzoek dat werd uitgevoerd in het kader van de verplichting die overheidsorganisaties hebben om jaarlijks een ‘ICT- beveiligingsassessment DigiD’ te laten uitvoeren. Previder mocht op grond van het gunstige resultaat een DigiD Assurance in ontvangst nemen middels een Third Party Mededeling (TPM). Dit houdt in dat Previder vanaf nu ook ‘privacy’ gevoelige DigiD-omgevingen mag hosten.
Lees het volledige bericht

Denit voor het vierde jaar op rij ISO 9001 gecertificeerd

Denit Hosting Solutions heeft recentelijk voor het vierde jaar op rij haar ISO 9001 certificering gecontinueerd. Denit heeft de ISO 9001 hercertificering met succes uitgevoerd, waarmee het certificaat weer voor drie jaar is verlengd. Jaarlijks wordt een controle audit uitgevoerd en elke drie jaar een hercertificering. Op 24 april jl. heeft de hercertificeringsaudit plaatsgevonden. Tijdens deze audit zijn geen kritieke afwijkingen op het kwaliteitssysteem naar voren gekomen. Denit krijgt dan ook een nieuw certificaat voor de komende drie jaar.
Lees het volledige bericht

Equinix wint International Datacentre and Cloud Award 2014 voor duurzaamheid

Equinix is dit jaar bij de International Datacentre and Cloud Awards winnaar is geworden in de categorie duurzaamheid. Equinix kreeg de prijs gisteravond overhandigd voor de bouw van de hypermoderne datacenter in Amsterdam (AM3). De prijs bekroont AM3 vanwege het innovatieve design achter de koeling en de energiedistributie, wat resulteert in een optimale stroomefficiëntie (power usage effectiveness of PUE) en een aanzienlijke daling van de CO2 -uitstoot.
Lees het volledige bericht

Quanza gaat samenwerking aan met Molex

Getrainde Quanza-technici installeren de bekabeling volgens richtlijnen van Molex. Daarna testen zij elk circuit van begin tot eind met speciale meetapparatuur. Molex controleert of er aan alle eisen is voldaan en geeft vervolgens 25 jaar fabrieksgarantie op de prestaties van het systeem. Quanza´s samenwerking met Molex Premise Networks betekent dat Quanza een sterk aanbod heeft voor de onderste, essentiële laag van de OSI-stack
Lees het volledige bericht

Akamai waarschuwt Fortune 500: Zeus-crimeware is grote bedreiging

Bedrijven oeten op hun hoede zijn voor de Zeus-crimeware, dat een hoog risico vormt voor organisaties, zo waarschuwt Akamai. Via Zeus, dat gebruikt kan worden voor het samenstellen van diverse soorten ‘maatwerkmalware’, kunnen criminelen inloggegevens stelen. Daarmee kunnen ze vervolgens toegang krijgen tot op het web gebaseerde enterprise-applicaties of online bankrekeningen.
Lees het volledige bericht

Red Hat lanceert Red Hat Enterprise Linux 7

Red Hat leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7. Dit is de nieuwste grote platform-release van het vlaggenschip van het bedrijf. Red Hat Enterprise Linux 7 legt niet alleen de basis voor de open hybrid cloud maar brengt het besturingssysteem naar een nieuw niveau als een commodity platform. Red Hat Enterprise Linux 7 is ontwikkeld om aan de eisen van het moderne datacenter en de volgende IT-generatie te voldoen en stimuleert het hele IT-spectrum, van applicatiecontainers tot cloud-diensten.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.