Red Hat lanceert Red Hat Enterprise Linux 7

Red Hat Enterprise Linux 7 komt tegemoet aan eisen voor moderne datacenters en toekomstige behoeften op het gebied van cloud, Linux Containers en big data

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 11 juni 2014 09:52 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7. Dit is de nieuwste grote platform-release van het vlaggenschip van het bedrijf. Red Hat Enterprise Linux 7 legt niet alleen de basis voor de open hybrid cloud maar brengt het besturingssysteem naar een nieuw niveau als een commodity platform. Red Hat Enterprise Linux 7 is ontwikkeld om aan de eisen van het moderne datacenter en de volgende IT-generatie te voldoen en stimuleert het hele IT-spectrum, van applicatiecontainers tot cloud-diensten.

Sinds Red Hat Enterprise Linux meer dan een decennium geleden werd geïntroduceerd, is het product uitgegroeid tot het meest toonaangevende Linux-platform ter wereld. Het heeft de norm gezet voor prestaties, capaciteit en beveiliging. Meer dan 90 procent van de Fortune 500-bedrijven en organisaties over de hele wereld uit vrijwel elke branche vertrouwen op Red Hat Enterprise Linux.

Bare-metal servers, virtuele machines, Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS) convergeren om een robuuste en krachtige datacenteromgeving te vormen om zo te voldoen aan de constant veranderende zakelijke behoeftes.

Nieuwe IT eisen

Enterprise IT is geen statisch vacuüm; technologie is dynamisch, met bijna dagelijks nieuwe opkomende innovaties, mogelijkheden om de operationele efficiëntie te verbeteren en snel te kunnen reageren op radicaal veranderende zakelijke eisen. Red Hat Enterprise Linux 7 biedt klanten de agility en flexibiliteit om direct aan deze nieuwe eisen te voldoen zonder toenemende complexiteit, van het snel leveren van nieuwe applicaties via veilige, lichtgewicht containers tot het schalen van een infrastructuur om tegemoet te komen aan big data-eisen met nieuwe en verbeterde bestandssystemen. Enkele belangrijke functies van Red Hat Enterprise Linux 7 om toekomstige IT-behoeftes te kunnen invullen, zijn:

  • Verbeterde applicatieontwikkeling voor fysieke, virtuele en cloud-infrastructuren, zowel voor ontwikkel-, test- en productieomgevingen, inclusief de levering, portability en isolatie via Linux Containers, waaronder Docker.
  • Verbeteringen met betrekking tot het bestandssysteem, waaronder XFS als standaard bestandssysteem dat schaalbaar is tot 500 TB.
  • Cross-realm trust om zo een veilige toegang tot Microsoft Windows en Red Hat Enterprise Linux domeinen mogelijk te maken voor Microsoft Active Directory-gebruikers.
  • Krachtige en veilige applicatie runtimes, evenals ontwikkeltools en hulpmiddelen voor probleemoplossing zijn geïntegreerd in het platform en container-ready.

Het moderne datacenter beheren

Naast het bieden van mogelijkheden om te voldoen aan opkomende IT-innovaties richt Red Hat Enterprise Linux 7 zich ook op huidige technologische behoeftes. Met een groeiende vraag naar complexe systemen, on-demand diensten en robuuste beveiliging, hebben IT-teams behoefte aan meer controle, duidelijkheid en schaalbaarheid zonder tientallen gespecialiseerde tools in te hoeven zetten. Ongeacht de schaal, omvang en complexiteit van de deployment is Red Hat Enterprise Linux 7 niet alleen een katalysator voor bedrijfsinnovatie, maar biedt ook military-grade beveiliging en bedrijfskritische betrouwbaarheid. Enkele kenmerken zijn:

  • Innovatieve infrastructuurcomponenten, zoals systemd. Dit is de nieuwe standaard voor het moderniseren van het beheer van processen, diensten en veiligheid.
  • Ingebouwde prestatieprofielen en eenvoudige schaalbaarheid.
  • Uniforme beheertools en een beheer-framework met OpenLMI voor een gestroomlijnde administratie en systeemconfiguratie.
  • Verbeterde applicatie-isolatie en beveiliging via container-technologie om te beschermen tegen onopzettelijke interferentie en kwaadaardige aanvallen.

Red Hat Enterprise Linux 7 ecosysteem

Net als bij alle Red Hat enterprise opensourceoplossingen wordt Red Hat Enterprise Linux 7 ondersteund door het wereldwijde ecosysteem van Red Hat met diensten en ondersteuning. Lees meer over de technologiebedrijven die zich achter Red Hat Enterprise Linux 7 scharen.

Virtueel evenement en webcast

Tijdens het virtuele evenement – Redefining the Enterprise OS – geeft Red Hat meer informatie over Red Hat Enterprise Linux 7. Dit evenement vindt 10 juni 2014 plaats en begint om 17.00. Red Hat’s Paul Cormier, president Products & Technologies; Tim Yeaton, senior vice president Infrastructure Group; en Jim Totton, vice president en general manager Platform Business Unit, zullen een keynote geven. Daarna krijgen de pers en analisten de gelegenheid om vragen te stellen. Voor deelname of het achteraf bekijken van de video, ga naar: http://bit.ly/RHELpress.

Quotes

Paul Cormier, president, Products and Technologies, Red Hat

“In de afgelopen 12 jaar heeft Red Hat Enterprise Linux geholpen het moderne enterprise computing te definiëren. Red Hat Enterprise Linux heeft de standaard gezet voor enterprise besturingssystemen, van de Fortune 500-bedrijven en wereldwijde beurzen, tot overheidsinstellingen, start-ups en veel van de grootste clouds ter wereld. Met Red Hat Enterprise Linux 7 leggen we de lat weer hoger en brengen de toekomst van IT naar de klanten. Als de wereld van fysieke, virtuele en cloud-systemen convergeren, biedt Red Hat een echt open hybrid cloud-platform dat zowel ISV’s als applicaties een consistent runtime-platform biedt over bare-metal systemen, virtuele machines en publieke en private clouds. Dit is van essentieel belang als applicaties van on-premise naar de cloud worden verplaatst.”

Jay Lyman, senior analyst, 451 Research

“Red Hat Enterprise Linux 7 helpt bij de introductie van nieuwe technologie, zoals Linux Containers en de aanverwante Docker-software, aan grote bedrijfsomgevingen met de stabiliteit en certificaten die ze vereisen. Dit is cruciaal, gezien het groeiende aantal organisaties die nieuwe technologie en methodologie, zoals cloud, agile en DevOps benaderingen, combineren met hun bestaande infrastructuur, processen en governance.”

Richard Fichera blog post, Red Hat Releases Red Hat Enterprise Linux 7 – Linux Continues its March to the Top

“Linux is volwassen geworden, zowel als basis voor grote scale-out clouds en als een sterke concurrent voor het type enterprise workloads dat voorheen voorbestemd was voor RISC/UNIX-systemen of grote Microsoft Server-systemen.”

Gartner (1)

“Gartner gelooft dat in 2015 minstens 95 procent van alle mainstream IT-organisaties direct of indirect een element van OSS zal toepassen binnen hun bedrijfskritische IT-oplossingen.”

Al Gillen, program vice president, Servers and System Software, IDC

“Red Hat heeft met elke nieuwe versie stelselmatig de mogelijkheden en waardepropositie van Red Hat Enterprise Linux uitgebreid. Red Hat Enterprise Linux 7 is geen uitzondering en omvat functies en ondersteuning voor Linux Containers bovenop een besturingssysteem dat de afgelopen twee jaar tal van grote virtualisatie- en cloud-verbeteringen heeft ondergaan. De toevoeging van cross-realm trust met Active Directory is een pragmatische zet, vooral gezien het wereldwijde gebruik van Active Directory als een primaire identity store.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.