Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vooral kleine hostingbedrijven zijn niet via IPv6 bereikbaar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 juni 2014 08:05 uur

Vorige week onderzocht ik op ISPam.nl de IPv6-bereikbaarheid van hostingbedrijven. Het percentage hostingbedrijven waarvan de eigen website via IPv6-bereikbaar is, is opvallend laag. Op de vraag van de dag op ISPam.nl antwoordde 80% van de respondenten echter wél via IPv6 bereikbaar te zijn. Dat roept de vraag op of er hostingbedrijven met méér medewerkers én dus ook meer mogelijke respondenten ook vaker via IPv6 bereikbaar zijn.

Om dit uit te zoeken heb ik het onderzoek nogmaals uitgevoerd. Hierbij heb ik opnieuw gecontroleerd welke hostingbedrijven hun website van een AAAA-record hebben voorzien. De uitkomsten hiervan heb ik daarna vergeleken met het aantal medewerkers dat bij elk hostingbedrijf werkzaam is. Hiervoor heb ik alle hostingbedrijven ingedeeld in vijf groepen. Totaal kon ik van 855 hostingbedrijven van wie ik gecontroleerd had of de website via IPv6 bereikbaar is, ook het aantal medewerkers vaststellen.

Door dat de totale groep van gecontroleerde bedrijven iets anders is, blijkt van de bedrijven waarvan ook het aantal medewerkers bekend is, het percentage hostingbedrijven dat via IPv6 bereikbaar is met 17,42% iets hoger te liggen (tegenover 15,77% in het eerdere onderzoek). Opvallend genoeg is van de hostingbedrijven met 2 t/m 4 medewerkers de website van het kleinste aantal hostingbedrijven via IPv6 bereikbaar (14,44%), op de voet gevolgd door de pure eenmanszaken (15,53%), terwijl de hostingbedrijven met 5 t/m 10 medewerkers het nauwelijks beter doen (17,22%).

De grotere hostingbedrijven met 11 t/m 25 medewerkers doen het een stuk beter. Ongeveer eenderde van de websites van deze hostingbedrijven zijn via IPv6-bereikbaar (34,21%). Het beste doen de grootste hostingbedrijven met 26 of meer medewerkers het. In bijna de helft van de gevallen is de website van de grootste hostingbedrijven via IPv6-bereikbaar (48,28% ).

Bereikbaar hostingbedrijven via IPv6 naar bedrijfsomvang

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...