Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van week 26

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 30 juni 2014 10:13 uur

De afgelopen week introduceerde Jitscale een volledig Nederlandse Public Enterprise Iaas Cloud en maakte Akamai bekend dat DDoS-aanvallen vanuit Nederland afnemen. Verder kiest Ctac voor datacenter van Interxion en vergroot i3D.net zijn wereldbereik met Australische en Amerikaanse Internet Exchanges.

Jitscale introduceert volledig Nederlandse Public Enterprise IaaS Cloud

IT-dienstverlener Jitscale introduceert J-Cloud, een volledig Nederlandse Public Enterprise IaaS Cloud. Deze high performance cloud, gebaseerd op Openstack, richt zich op Enterprise-ondernemingen die op zoek zijn naar een locatie in Nederland om hun bedrijfskritische data veilig op te slaan. J-Cloud draait uitsluitend in Nederlandse datacenters en wordt gebouwd en beheerd door Nederlandse werknemers.
Lees volledige bericht

Akamai: DDoS-aanvallen vanuit Nederland nemen af

Akamai heeft zijn ‘State of the Internet’-rapport over het eerste kwartaal van 2014 gepubliceerd. Het Akamai State of the Internet Q1 2014 rapport biedt inzicht in een aantal belangrijke wereldwijde statistieken. Uit het rapport blijkt onder andere dat Nederland verdwenen is uit de top tien van landen waar het meeste DDoS-aanvalsverkeer werd gegenereerd. Wel is in heel Europa het aantal DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2014 met 50% toegenomen ten opzichte het voorgaande kwartaal.
Lees volledige bericht

ICT Solution Provider Ctac kiest voor datacenter van Interxion

ICT Solution Provider Ctac heeft vanwege de groeiende vraag van haar klanten een datacenter betrokken op de Amsterdam campus van Interxion. Ctac heeft onder meer voor Interxion gekozen vanwege de kwaliteit die de datacenterleverancier over de gehele linie biedt en de strategische ligging van diens datacenters ten opzichte van de belangrijkste fiberroutes.
Lees volledige bericht

I3D.net vergroot wereldwijd bereik met Amerikaanse en Australische internet exchanges

Het netwerk van i3D.net is sinds het tweede kwartaal van 2014 verbonden met twee extra internet exchanges in Australië. Eerder dit jaar is de verbinding met Pipe-IX NSW tot stand gekomen wat de klanten van i3D.net direct verbindt met TPG en Dodo; twee grootste consumentennetwerken van Australië. De gebruikers die via één van deze twee ISP’s connecteren met het netwerk van i3D.net, zullen een stabielere verbinding, lagere latency en kortere traceroutes ervaren. Ook heeft i3D.net een verbinding met IX Australia NSW weten te realiseren. Deze IX is een initiatief van de Western Australian Internet Association (WAIA).
Lees volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.