Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Congres: Domain Pulse 2007 (Baden, Zwitserland) – 8 en 9 Februari

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 december 2006 11:04 uur

Op 8 en 9 februari 2007 vindt Domain Pulse 2007 plaats in Baden, Zwitserland. Domain Pulse is al jaren hét domeinnaamcongres van de Duitse wereld, waarbij de voertaal dus ook Duits is. Het Duits niet machtig zijn hoeft echt geen belemmering te zijn gezien er de mogelijkheid is om gebruik te maken van de simultaanvertaling naar het Engels.

Dit jaar staat er weer een hoop moois op het programma, de helft is al ingevult waaronder: Het businessmodel van Sedo, beschermde domeinnamen, veiligheidsrichtlijnen bij registries, cybercrime door een spreker van Interpol, rechten bij domeinnamen en ik zie zelfs een Nederlander van GovCERT die over de businessmodellen van cybercriminelen gaat vertellen. Dit is dus nog maar de helft van het programma dat in is gevult, dus wie weet wat voor moois er nog op het programma gaat komen.

Vorig jaar was ik op Domain Pulse 2006 in Berlijn, der “Einzige Hollander” door het feit dat er ook iemand van GovCERT een presentatie zal houden, weet ik wel zeker dat ik dat dit jaar niet zal zijn. Al zou het natuurlijk leuk zijn als de Nederlandse vertegenwoordiging dit jaar in Baden, Zwitserland, nog iets groter wordt.

Om jullie nog één reden te geven om te komen, Domain Pulse is beroemd om zijn geweldige avondprogramma, na de eerste dag. Vorig jaar kregen we een rondleiding door een paar honderd jaar Berlijn in het museum “Die story von Berlin”, die uitkwam in een Atoomschuilkelder, waar we toen eten kregen uit zowel Oost- en West-Berlijn wat echt een verschil tussen hemel en aarde was. Daarnaast had ik ook de beste tafelgenoten die ik me kon wensen, links van me de directeur van het PR-bureau van Afilias en NeuStar (Element C) en rechts van me de directrice van DENIC.

Zojuist heb ik mezelf ook aangemeld voor Domain Pulse 2007, dat als het goed is gratisch is. Voor wie tegen de kosten aanhikt, als je nu een treinreisboekt (nachttrein) dan is een retourtje vanaf Amsterdam 98 euro! De hotels die door de Domain Pulse organisatie worden aangeraden beginnen ongeveer bij 130 euro per nacht voor een eenpersoons kamer, al zijn er al een paar hotels volgeboekt op die data.

Om een nog betere indruk te krijgen van wat Domain Pulse is, mijn verslag van Domain Pulse 2006 van maar liefst 19 pagina’s waaronder veel foto’s is hier na te lezen (PDF).

Voor een super congres en netwerken op niveau, schrijf je dan in voor DomainPulse 2007.

 Logo Domain Pulse

ISPam.nl Job board

D.L.H. Douma, 11 december 2006 5:21 pm

Ben nu al benieuwd naar het verslag! :)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...