Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hostnet, LeaseWeb, TransIP en Versio getroffen door DDoS-aanvallen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 augustus 2014 12:22 uur

DDoS-aanvallen lijken een verschijnsel te zijn waar elke hoster vroeg of laat mee te maken krijgt. Opvallend is dat er vandaag en gisteren vier van de grootste Nederlandse hosters: Hostnet, LeaseWeb, TransIP en Versio getroffen zijn door een DDoS-aanval. Op Twitter lieten de bedrijven aan getroffen klanten weten dat er een DDoS-aanval op het bedrijf was geweest.

De eerste melding van een DDoS-aanval werd gemaakt door Hostnet. Gisteren om 15:43 uur liet het bedrijf aan een klant op Twitter weten dat het bedrijf door een DDoS-aanval getroffen was. Op het moment van het uitsturen van de tweet zou de dienstverlening van het bedrijf weer herstelt zijn.

Daarna liet Versio om 16:49 uur op Twitter aan een klant weten eveneens door een DDoS-aanval getroffen te zijn. De aanval richtte zich op willekeurige webservers van het bedrijf én de aanval kwam volgens het bedrijf uit Nederland, waardoor die lastiger te blokkeren was dan andere DDoS-aanvallen.

Gisteravond om 22:49 uur liet TransIP weten getroffen te zijn door een DDoS-aanval die zich richtte op de nameservers van het bedrijf.

Vanmorgen om 10:40 uur maakte LeaseWeb melding van een DDoS-aanval. Volgens de NOC-pagina van het bedrijf was de aanval binnen 10 minuten onder controle en zouden klanten in het getroffen deel van het netwerk geen hinder meer moeten ondervinden van de aanval.

Het is opvallend dat vier van de grootste hosters kort na elkaar getroffen zijn door een DDoS-aanval. Dat roept de vraag op of dit niet het topje van de ijsberg is qua DDoS-aanvallen en er niet nog véél meer (grote) hosters door een DDoS-aanval zijn getroffen, waarvan dat niet publieke bekend is gemaakt?

[advpoll id=”76″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.