Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Deze bedrijven zijn geschikt als aanbieder van mainstream hosting

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 september 2014 10:00 uur

Wie een domeinnaam plus een webhosting nodig heeft kan terecht bij vele honderden bedrijven. Toch kan niet worden gezegd dat deze vele honderden bedrijven hetzelfde product aanbieden, maar een klein deel van al deze hosters biedt een product aan dat voor mainstream hosting oftewel hosting voor de grote massa kan doorgaan.

Veel hosters zullen zeggen dat zij hosting voor de grote massa aanbieden. Echter maakt dat een hoster nog niet tot aanbieder van mainstream hosting. Het belangrijkste is de focus op de grote massa, waaronder ik vooral versta particulieren en kleine ondernemers, die weinig eisen stellen aan en belang hebben bij de hostingoplossing die ze afnemen en ook niet een al te hoge prijs willen betalen.

Het werven van klanten door aanbieders van mainstream hosting is dan ook vooral een kwestie van een uitgekiende marketingstrategie. Veel van de grote aanbieders doen dat door veel geld uit te geven aan advertenties in computerbladen, andere partijen richten zich op kwaliteit die tot mond-tot-mond reclame leidt, affiliate marketing of een zeer lage prijs.

Het product dat wordt aangeboden bij mainstream hosting is het beste te beschrijven als eenheidsworst. Het gaat ook om de meest voorkomende hosting oplossingen, zoals een standaard webhostingpakket op een LAMP-platform (Linux, Apache, MySQL en PHP) en een domeinnaam. Al kan het ook gaat om een (eenvoudige) webwinkel, hosting inclusief tool om een website te bouwen, online storage en backup en in mindere mate ook om een virtual private server of dedicated server.

Het serviceniveau bij mainstream hostingaanbieders is over het algemeen niet heel erg hoog. Klanten zullen in de meeste gevallen correct geholpen worden in het geval van een probleem, maar dat gebeurt vooral routinematig. Er zal bij de meeste aanbieders van mainstream hosting weinig ruimte zijn om méér service te bieden, dan strikt noodzakelijk is. Bij kleinere aanbieders van mainstream hosting, die minder gericht zijn op marketing en hogere prijzen dan hun peers hanteren, is het serviceniveau over het algemeen wel hoger.

Continuïteit van de dienstverlening is bij een aanbieder van mainstream hosting belangrijk. Een gemiddelde aanbieder van mainstream hosting heeft veel klanten. Het individuele belang van iedere klant is niet heel groot, maar het belang van alle klanten gezamenlijk wel. Om die continuïteit te kunnen garanderen, is het van belang dat een aanbieder van mainstream hosting verschillende medewerkers heeft, zodat ook in het geval van een calamiteit het bedrijf niet volledig stuurloos wordt.

Een andere reden waarom een mainstream hostingaanbieder over meerdere medewerkers moet beschikken, is dat het bedienen van een grote groep klanten en het uitvoeren van alle andere taken simpelweg niet te doen is door één of enkele personen. Om optimaal te kunnen functioneren zal een mainstream hoster daarom al snel over 3 tot 5 medewerkers moeten beschikken in verschillende disciplines en uiteraard meer naar mate het aantal klanten groter is. Het lijkt vrijwel onmogelijk om met minder medewerkers (succesvol) mainstream hosting aan te bieden.

Veel van de diensten die een mainstream hosting aanbiedt, kunnen ook vallen onder één van de zeven andere soorten hostingdiensten. Het belangrijkste aspect aan mainstream hosting is daarom de focus om de grote massa die niet al te hoge eisen stelt aan de hostingdienst die ze afnemen met hostingdiensten te bedienen en daar ook daadwerkelijk toe in staat te zijn. Deze bedrijven zijn daarom goed te vergelijken met grote restaurantketens, zoals de La Place, McDonalds, Sumo en Van der Valk.

Op basis van de bovenstaande criteria heb ik een lijst gemaakt met partijen die mainstream hosting aanbieden en daar ook geschikt voor moeten worden geacht. Wie van mening is dat een bedrijf ten onrechte ontbreekt in de lijst (en niet onder één van de andere soorten hosting valt), kan dat melden in de reacties, mailen mag ook naar [email protected]

Active 24
Antagonist
Blueyellow
Budgetwebhosting
D-Hosting
Deheeg.nl
Deziweb
Digitalus
Domeinbalie.nl
Easyhosting
Flexwebhosting
Hosting2go
Hostingdirect
Hostnet
Hostway
Junga
Let’s go online
Mijndomein
Neostrada
One.com
PCextreme
Realhosting
Sity hosting
Sohosted
Strato
TransIP
VDX
Versio
VEVIDA
VIP Internet
Web-oke
Webreus
Xel
XXL Webhosting
Yourhosting

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.