Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ook mailservers van Demon plat door spam

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 december 2006 16:21 uur

Bij Demon kunnen 60.000 abonnees hun e-mail niet gebruiken door de grote hoeveelheid spam die de mailservers te verwerken krijgen. Afgelopen week gingen de mailservers van UPC al plat door het zelfde probleem.

Simon Hania, technisch directeur van XS4ALL, dat Demon enige tijd geleden heeft overgenomen, verklaard tegenover Planet Multimedia:

We zijn druk bezig de spamfilters te vervangen en hopen dat iedereen in de loop van de dag weer kan e-mailen. De 300.000 leden van deze provider kunnen nog wel ongehinderd e-mailen. Dat is mede te danken aan de vijftig extra mailservers die we hebben geïnstalleerd en het gebruik van de modernste filtertechnologie. Die gaan we nu ook installeren bij Demon Internet.

In het bericht over het plat gaan van de mailservers van UPC schreef ik al dat ik vreesde dat bij meer ISP’s de mailservers zouden bezwijken onder de grote hoeveelheden spam, helaas heb ik daar gelijk in gekregen. Opnieuw laat dit zien dat spam een telkens groter probleem begint te worden, dat behalve irritant ook zeer schadelijk kan zijn voor de infrastructuur van het internet.

H.A. Kampvuur, 24 december 2006 11:34 pm

Ik krijg ook gelijk als ik opmerk dat je nogal kickt op het gelijk hebben in het voorspellen van gelijk krijgen..... en daarna beweren dat je het allemaal van te voren al hebt zien aankomen.... heb ik gelijk?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.