Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van week 3

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 19 januari 2015 10:00 uur

Previder maakte afgelopen week bekend dat zijn ISO 27001 is verlengd en treedt AGN Business Hosting toe tot de Cyso Groep. Verder heeft NDIX haar eigen NOC ingericht, vind het kort geding van BIT plaats op 18 februari en blijkt uit onderzoek dat het MKB massaal kiest voor de cloud en worden domeinextensies breed opgepakt. Een overzicht van het belangrijkste bedrijfsnieuws:

Previder loopt landelijk voorop met informatiebeveiliging

Cloud- en datacenterspecialist Previder heeft zijn ISO-certificering voor informatiebeveiliging (ISO 27001) verlengd.Bijzonder is dat bij de audit de meest recente norm is gehanteerd: ISO 27001:2013. Previder voldoet hiermee als een van de eerste bedrijven in Nederland aantoonbaar aan de nieuwste eisen op het gebied van informatiebeveiliging.
Lees het volledige bericht

Cyso versterkt markpositie met overname AGN Business Hosting

De Nederlandse hostingprovider AGN Business Hosting BV is per 1-1-2015 toegetreden tot de Cyso groep. AGN Business Hosting is verantwoordelijk voor de hosting van duizenden webshops, e-business websites, cloudservers en online werkplekken. AGN Business Hosting is per 1 januari een 100% dochter van Cyso geworden. De dienstverlening van AGN Business Hosting wordt hierdoor uitgebreid en verder verstevigd. Cyso zal de technische ondersteuning overnemen en het eigen portfolio van diensten toevoegen aan het bestaande portfolio van AGN. De merknaam en website van AGN Business Hosting blijven bestaan.
Lees het volledige bericht

NDIX haalt NOC in eigen huis

NDIX heeft haar eigen Network Operations Center (NOC) ingericht. Voorheen was het NOC bij een externe organisatie ondergebracht. Het nieuwe NOC-team is verantwoordelijk voor het operationele beheer van het NDIX-netwerk dat zich uitstrekt over heel Nederland en Duitsland. Het team bemant de helpdesk voor klanten, handelt alle VLAN-aanvragen af, zorgt ervoor dat de klantaansluitingen opgeleverd worden, realiseert uitbreidingen van het NDIX-netwerk en onderneemt actie in het geval van een storing.
Lees het volledige bericht

Kort geding BIT tegen Wet Bewaarplicht Telecommunicatie op 18 februari 2015

Het in december aangekondigde kort geding tegen de Staat over de Wet Bewaarplicht Telecommunicatie zal plaatsvinden op 18 februari 2015, om 11.00 uur bij de rechtbank Den Haag.
Lees het volledige bericht

MKB kiest massaal voor de cloud

Uit een door Detron ICT Groep begin december gehouden onderzoek onder ICT-managers, bleek dat maar liefst 100% open staat voor het gebruik van clouddiensten. Ruim 90% verwacht over 5 jaar zelfs vrijwel alle ICT als clouddienst af te nemen.
Lees het volledige bericht

Nieuwe domeinnaamextensies breed opgepakt

Een uiteenlopende groep bedrijven heeft het afgelopen jaar de nieuwe domeinnaamextensies zoals .tips, .club en .today opgepakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse hostingprovider Hostnet. Mooie domeinnamen zijn schaars. Daarom zijn er in 2014 talrijke domeinnaamextensies bijgekomen. Maar wat voor bedrijven registreren nu precies die nieuwe extensies? Hoeveel registraties zijn er inmiddels gedaan en wat zijn de verwachtingen voor 2015? Hostnet heeft dit uitgezocht in zijn jaarlijkse domeinnaamonderzoek.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.