Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Aantal netwerken belangrijkste reden om op AMS-IX aan te sluiten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 januari 2015 08:00 uur

De belangrijkste reden om aan te sluiten op de AMS-IX is het grote aantal aangesloten netwerken. Dat blijkt uit het onderzoek dat AMS-IX onder leden en klanten van de internet exchange heeft gehouden. Opvallend is dat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het soort aangesloten netwerken door veel minder klanten belangrijk wordt gevonden.

Uit het onderzoek dat door de AMS-IX is uitgevoerd blijkt dat 63% van de klanten het aantal aangesloten netwerken als één van de drie belangrijkste redenen noemt om op de AMS-IX aan te sluiten. Ook het aantal beschikbare routes scoort met 56% hoog. Opvallend is dat het soort aangesloten netwerken maar voor 27% een reden is om aan te sluiten.

Chart_Q5_150120

Verder wordt door 50% de betrouwbaarheid van het platform als een reden genoemd, maar quality of service maar door 22%. Het prijs-kwaliteit verhouding wordt wel belangrijk gevonden 43% en de neutraliteit en onafhankelijkheid van de internet exchange door 33%.

Een laatste opvallende feit is dat de geografische locatie van de AMS-IX maar door 19% van de klanten als reden wordt genoemd om aan te sluiten. Dat is opvallend omdat maar liefst 32% van de klanten die deelnamen uit het onderzoek in Nederland zijn gevestigd.

De plannen om de verbinding met de AMS-IX te upgraden zijn dit jaar drastisch gedaald. Vorig jaar was maar liefst 40% van de klanten van plan om dat te doen. Dit jaar is dat percentage gedaald tot 28%. AMS-IX verklaart deze daling door dat veel van de klanten vorig jaar al geupgrade hebben. Al pakt het in de praktijk beter uit want 36% van de klanten stelt in 2015 misschien te zullen upgraden tegenover 37% die niet zegt te zullen upgraden. De klanten die plannen hebben om te upgraden stellen er een extra 10GE verbinding bij te zullen nemen.

Chart_Q4_150120-2

De klanten geven AMS-IX een goed rapportcijfer. De internet exchange krijgt gemiddeld een 8,5 van haar klanten. Totaal namen er 77 klanten deel aan het onderzoek.

Vraag van de dag

Wat is het belangrijkste bij de keuze voor een internet exchange?
Bekijk resultaten
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.