Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Standaard voor de efficiëntie van netwerkapparatuur in ontwikkeling

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 november 2008 08:01 uur

Alle datacentra wereldwijd produceren net zoveel CO2 uitstoot of gebruiken net zoveel energie als de wereldwijde luchtvaart industrie. Het is daarom belangrijk dat zowel datacentra als de apparatuur in datacentra efficiënt met energie omgaan. Tot nu toe waren er echter nog weinig standaarden om de energie efficiëntie van apparatuur in datacentra vast te stellen.

Netwerk performance tester Ixia, netwerk apparatuur fabrikant Juniper en Lawrence Berkeley National Labs hebben daarom het Energy Consumption Rating (ECR) Initiative gestart, een open standaarden project dat tot doel heeft om een standaard te ontwikkelen om de efficiëntie van netwerk- en telecomapparatuur vast te stellen. De eerste mijlpaal is al bereikt, een concept versie van de Energy Consumption Rating (ECR) standaard is al klaar (PDF).

Het uiteindelijk doel is dat de standaard de efficiëntie van netwerk- en telecomapparatuur aangeeft gedurende verschillende momenten, van stand-by tot onder volledige belasting, waarbij de efficiëntie moet worden uitgedrukt in het aantal Watts per gigabit per seconde. Aan de andere kant hebben de initiatiefnemers niet tot doel om netwerk- en telecomapparatuur te certificeren. Het initiatief moet meer worden gezien als een oproep aan de markt om actie te ondernemen, zo meldt GigaOM. Het lijkt waarschijnlijk dat er meer bedrijven zich bij het initiatief zullen aansluiten, want zuinig omgaan met energie is niet alleen “groen” maar betekent ook kostenbesparing en dat is waar (telecom)bedrijven en hun aandeelhouders dol op zijn!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.