Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Prolocation werkte afgelopen weekend aan netwerk infrastructuur – update

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 februari 2015 22:18 uur

Prolocation lijkt langzaam te herstellen van de storing waar het bedrijf al sinds 10 uur vanochtend mee kampt. De oorzaak van de storing is echter nog steeds onbekend. Op twee tweets die aan het eind van de middag zijn verstuurd, zwijgt het bedrijf in alle toonaarden. ISPam.nl heeft zojuist informatie ontvangen waaruit blijkt dat de eigenaar van Prolocation in het afgelopen weekend gewerkt heeft aan de netwerk infrastructuur van het bedrijf.

Update 11 februari 8:45 uur: In een reactie op dit artikel stelt Prolocation dat de werkzaamheden geen verband houden met de storing. In een andere tweet stelt het bedrijf getroffen te zijn door een DDoS-aanval.

In een Facebook update schrijft Prolocation directeur Raymond Dijkxhoorn dat hij het afgelopen weekend bezig was met een”Weekendje fiberen”. Bij de status update plaatst hij een foto met wat lijkt op een patch paneel met de glasvezels van het bedrijf.

prolocation-fiberen

Het is onduidelijk of er enig verband bestaat tussen de werkzaamheden die door Dijkxhoorn het afgelopen weekend zijn verricht en de storing van vandaag. Echter is het wel zeer opvallend dat na een weekend lang werkzaamheden aan de fibers van het bedrijf er amper een dag later een dergelijke omvangrijke storing optreedt. Het is nu wachten op uitleg van Prolocation om dat te bevestigen of uit te leggen wat er wel aan de hand is. Tot dan kunnen we enkel speculeren.

 

Wouter, 11 februari 2015 10:11 am

DDoS? Serieus? Ik geloof er geen snars van, typisch voorbeeld van een bedrijf dat DDoS weer als makkelijk excuus gebruikt om eigen falen te 'verbergen'.

Bart, 11 februari 2015 11:08 am

Wouter..... erg makkelijk om van de zijlijn te oordelen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.