Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Terugblik VvR Registrar Debat en RegiStar Awards

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 23 april 2015 10:00 uur

Vorige week donderdag, 16 april, was het jaarlijkse Registrar Debat van de Vereniging van Registrars, een jaarlijks terugkerend event van de Vereniging van Registrars waar .nl-registrars elkaar ontmoeten en debatteren over internetontwikkelingen, domeinnamen en .nl in het bijzonder. Dit jaar werden voor het eerst de RegiStar Awards uitgereikt. Wij vroegen Margreth Verhulst, directeur van de Vereniging van Registrars, naar haar ervaringen tijdens het evenement.

Hoe was het Registrar Debat?

“De Vereniging van Registrars kijkt tevreden terug op een geslaagd Registrar Debat. Naar aanleiding van een aantal prikkelende stellingen lieten de leden en andere aanwezigen zoals DINL, SIDN, ISPConnect en het SIDN Fonds goed van zich horen. De uitkomsten uit het debat geven ons een goed beeld van wat wij in 2015 voor onze leden kunnen betekenen. De eerste editie van de uitreiking van de RegiStar Awards beschouwen wij als een succes. Een welverdiende stimulans en blijk van waardering voor zowel de winnaars van de Awards als voor alle genomineerden. De dag werd afgesloten met een goed verzorgde netwerkborrel waar nog verder kon worden doorgeboomd en de nodige contacten voor de toekomst konden worden gelegd.”

Wat zijn de belangrijkste uitkomsten van het debat?

“Uit het debat hebben wij geconcludeerd dat onze leden graag een verbreding zien van de rol van de Vereniging van Registrars. Niet enkel de behartiging van de belangen van de registrars richting SIDN, maar ook richting ICANN, Den Haag en Brussel en andere toplevel domains. Daarnaast werd aangestuurd op samenwerking met bijvoorbeeld DINL en ISPConnect met behoud van onze specifieke rol voor de registrars. Met betrekking tot technische innovaties gaat het verplicht stellen hiervan door SIDN een stap te ver, maar blijkt wel degelijk behoefte te bestaan aan enige stimulans voor de registrars.”

Wat gaan jullie met deze uitkomsten doen?

“Aansluitend aan het Registrar Debat heeft het bestuur van de Vereniging van Registrars op maandag 20 april een strategiedag gehad en zijn de uitkomsten van het debat daarin direct meegenomen. Wat dat betreft een perfecte timing. Nu is het aan ons de taak om de gekozen koers ook daadwerkelijk en succesvol uit te voeren. Een mooie uitdaging voor het bestuur en de nieuwe directeur.”

Wie hebben de Registar Awards gewonnen?

In de categorie .nl-Registrar heeft BIT de award gewonnen. In de categorie .nl-Registrant was de winnaar CoolBlue.nl en helaas was ISPam.nl niet de winnaar in de categorie .nl-Supporter, deze ging naar Nawas.nl.

Bekijk hier het overzicht van de categorieën en de genomineerden.

Gaan jullie de awards volgend jaar weer organiseren?

“Zeker! Na het succes van dit jaar is het de bedoeling om jaarlijks de RegiStar Awards uit te reiken tijdens het Registrar Debat. We vinden dat personen of organisaties die op de een of andere manier een bijzondere bijdrage leveren aan het internet en het .nl-domein in het bijzonder, het verdienen om in het zonnetje te worden gezet en een eeuwige plek tussen de sterren moeten krijgen.”

Is er verder nog iets interessant over het debat en de awards te vertellen?​

“Dit jaar zijn er voor het eerst naast leden ook anderen uit de branche uitgenodigd om bij het Registrar Debat aanwezig te zijn. De aanwezigheid van bijvoorbeeld SIDN, DINL, ISPConnect maar ook ISPam.nl hebben wij als zeer positief ervaren. Leden konden direct met deze organisaties in debat wat toegevoegde waarde heeft voor alle partijen. Volgend jaar rekenen we op nog meer aanwezigen zodat we nog beter de wensen van onze leden en wat er leeft in de branche in kaart kunnen brengen.”

Hebben jullie een aantal foto’s van het debat en de uitreiking die wij kunnen plaatsen?

“Uiteraard hebben wij foto’s laten maken. Hierbij een selectie van de foto’s welke zijn gemaakt door Visuele Notulen / Fotograaf: Amar Inderdjiet.”

1r8a6047

Margreth Verhulst, directeur van de Vereniging van Registrars, reikt de RegiStar Award uit aan Wido Potters van Bit in de categorie .nl registrar

1R8A5871

Spreker Jos Wesselink van BrancheWerk B.V. over brancheverenigingen;

1R8A5971

Dagvoorzitter Ronnie Overgoor die Yom Schutte van ISPConnect aan het woord laat tijdens het debat over de prikkelende stelling of de VvR samen met DHPA en ISPConnect verder moeten gaan als 1 branchevereniging

1R8A5975

Dagvoorzitter Ronnie Overgoor die Michiel Steltman, directeur van DINL aan het woord laat tijdens het debat

1R8A5998

Overzichtsfoto debat

1R8A6120

De nieuwe directeur van de VvR, Margreth Verhulst, in gesprek met registrars tijdens de netwerkborrel

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.