Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix neemt TelecityGroup over voor 3,3 miljard euro

Fusie TelecityGroup en Interxion van de baan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 29 mei 2015 10:25 uur

Equinix neemt concurrent TelecityGroup over voor 3,3 miljard euro. De overname heeft ook tot gevolg dat de eerder aangekondigde fusie tussen Telecity Group en Interxion van de baan is. Het wordt interessant om te zien hoe het Nederlandse Interxion op dit nieuws zal reageren.

Door de overname ontstaat een datacentergigant met een wereldwijde dekking die daarnaast ook in vrijwel elke grote Europese (hoofd)stad een datacenter heeft. TelecityGroup en Equinix vullen elkaar in dat opzicht goed aan. TelecityGroup heeft datacenters in een groot aantal Europese steden, terwijl Equinix wereldwijd datacenters heeft maar een minder sterke aanwezigheid in Europa.

Voor Amsterdam heeft de overname wel gevolgen voor de concurrentieverhoudingen. TelecityGroup heeft vijf Amsterdamse datacenters en Equinix heeft er drie. Een vergelijkbaar effect op de concurrentieverhoudingen in Amsterdam zou ook zijn opgetreden als de fusie tussen TelecityGroup en Interxion was doorgegaan, tenminste als je alleen naar het aantal Amsterdamse datacenters kijkt.

Opvallend is verder dat de overname van TelecityGroup door Equinix via een Nederlandse vennootschap zal plaatsvinden. Equinix (EMEA) Acquisition Enterprises B.V. is op 18 mei 2015 speciaal opgericht voor de overname. Houder van de aandelen (feitelijk is er maar één aandeel) in deze vennootschap is EQIX (Global Holdings) C.V..

Alle details over de overname zijn te vinden op de website van TelecityGroup.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.