Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IS Group betaalde 7,2 miljoen euro voor WideXS

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 juni 2015 08:00 uur

In 2014 nam IS Group branchegenoot WideXS over. Tot nu toe was onbekend welk bedrag er met de overname gemoeid was. Uit de afgelopen week bij de Kamer van Koophandel gepubliceerde jaarrekening blijkt, dat er door IS Group een bedrag van 7.193.425 euro is betaald voor WideXS.

Verder is ook het overnamebedrag dat IS Group voor NXS Internet heeft betaald uit de jaarrekening op te maken. Voor de overname van NXS Internet is een bedrag van 4.773.912 euro betaald. Voor de volledigheid moet worden opgemerkt dat deze ook al in de jaarrekening over 2013 stond vermeld. Ook het bedrag dat is betaald in het kader van de meest recent overname van RDC Xtended, die dit jaar plaatsvond, wordt in de jaarrekening genoemd. Het gaat om een relatief klein bedrag van 376.563 euro.

Interessant is ook dat IS Group in 2014 kort voor de overname van WideXS extra (aandelen)kapitaal heeft aangetrokken. Op 24 april 2014 werden daarom de aandelen van IS Group in een tussenholding ondergebracht en op 13 juni 2014 werd WideXS overgenomen.

Uit de statuten van de tussenholding blijkt dat ING Corporate Investments als financieel aandeelhouder in IS Group deelneemt met cumulatief preferente aandelen zonder stemrecht. Wel heeft ING het recht om één van de drie commissarissen te benoemen en in gezamenlijk overleg met meerderheidsaandeelhouder AS Holding (Arjan Steevels) de president-commissaris te benoemen. Op deze manier is er in 2014 totaal 4.909.297 euro aan het eigen vermogen toegevoegd in de vorm van op de aandelen gestorte agio.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.