Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenter Dataport in Den Helder staat te koop

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 juni 2015 14:00 uur

Altijd al een eigen datacenter willen hebben in de kop van Noord-Holland? Datacenter Dataport in Den Helder wordt op dit moment in de vorm van een closed tendersale (veiling) aangeboden tot en met 19 juni. Daarmee wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de al turbulente geschiedenis van dit datacenter.

In een e-mail aan ISPam.nl laat Richard Gouwenberg, de huidige eigenaar van het datacenter, weten dat hij Troostwijk Waardering en Advies (TWA) opdracht heeft gegeven om het datacenter in een closed tendersale aan te bieden. Dat betekent dat gegadigden een bod kunnen uitbrengen tot 19 juni 10:00 uur en dat daarna door Gouwenberg zal worden bepaald of hij een van de biedingen accepteert.

Oorspronkelijk was het datacenter een initiatief van William ten Hoeve onder de naam Datacenter Den Helder (DHData B.V.). Het datacenter ging echter nog voordat het operationeel kon worden failliet. De curator zette het datacenter te koop en later maakte Ten Hoeve bekend zelf een doorstart met het datacenter te willen maken. Uiteindelijk werd de inboedel van het pand overgenomen door Gouwenberg, die het vervolgens zelf is gaan exploiteren onder de naam Datacenter Dataport.

Uit achtergrondgegevens van de transactie die door Troostwijk zijn gepubliceerd, blijkt dat de koop de activa van de lopende onderneming inhouden. De koper van het datacenter koopt dus niet de aandelen van de B.V. maar neemt de volgende activa over: goodwill (handelsnaam en domeinnaam), het onroerend goed en een tweetal contracten met NL-ix en Eurofiber. Het is ook mogelijk om het pand plus het terrein niet te kopen maar in plaats daarvan te huren.

Wie interesse heeft in het datacenter kan een bod uitbrengen, dat tenminste de volgende elementen bevat:

– een bod op het totaal van de vermogensbestanddelen, inclusief goodwill;
– akkoordverklaring van het huurcontract tegen de vermelde condities of
– een bod op het onroerend goed;
– (financiële) informatie, waaruit uw financiële gegoedheid kan blijken (waaronder de mogelijkheid van het stellen van de bankgarantie)

Hieronder een paar foto’s van het datacenter en wie zelf een kijkje wil nemen kan zich aanmelden voor de kijkdag op 12 juni.

P1140933

IMG_6369

IMG_6330

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.