Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenter Dataport in Den Helder staat te koop

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 juni 2015 14:00 uur

Altijd al een eigen datacenter willen hebben in de kop van Noord-Holland? Datacenter Dataport in Den Helder wordt op dit moment in de vorm van een closed tendersale (veiling) aangeboden tot en met 19 juni. Daarmee wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de al turbulente geschiedenis van dit datacenter.

In een e-mail aan ISPam.nl laat Richard Gouwenberg, de huidige eigenaar van het datacenter, weten dat hij Troostwijk Waardering en Advies (TWA) opdracht heeft gegeven om het datacenter in een closed tendersale aan te bieden. Dat betekent dat gegadigden een bod kunnen uitbrengen tot 19 juni 10:00 uur en dat daarna door Gouwenberg zal worden bepaald of hij een van de biedingen accepteert.

Oorspronkelijk was het datacenter een initiatief van William ten Hoeve onder de naam Datacenter Den Helder (DHData B.V.). Het datacenter ging echter nog voordat het operationeel kon worden failliet. De curator zette het datacenter te koop en later maakte Ten Hoeve bekend zelf een doorstart met het datacenter te willen maken. Uiteindelijk werd de inboedel van het pand overgenomen door Gouwenberg, die het vervolgens zelf is gaan exploiteren onder de naam Datacenter Dataport.

Uit achtergrondgegevens van de transactie die door Troostwijk zijn gepubliceerd, blijkt dat de koop de activa van de lopende onderneming inhouden. De koper van het datacenter koopt dus niet de aandelen van de B.V. maar neemt de volgende activa over: goodwill (handelsnaam en domeinnaam), het onroerend goed en een tweetal contracten met NL-ix en Eurofiber. Het is ook mogelijk om het pand plus het terrein niet te kopen maar in plaats daarvan te huren.

Wie interesse heeft in het datacenter kan een bod uitbrengen, dat tenminste de volgende elementen bevat:

– een bod op het totaal van de vermogensbestanddelen, inclusief goodwill;
– akkoordverklaring van het huurcontract tegen de vermelde condities of
– een bod op het onroerend goed;
– (financiële) informatie, waaruit uw financiële gegoedheid kan blijken (waaronder de mogelijkheid van het stellen van de bankgarantie)

Hieronder een paar foto’s van het datacenter en wie zelf een kijkje wil nemen kan zich aanmelden voor de kijkdag op 12 juni.

P1140933

IMG_6369

IMG_6330

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!