Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Curator stelt bestuurder 123Cloud aansprakelijk vanwege onbehoorlijk bestuur

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 juni 2015 08:00 uur

De curator van 123Cloud is van mening dat de failliete vennootschap onbehoorlijk is bestuurd. Daarom kondigt curator Frankhuijzen in het meest recente faillissementsverslag aan, de bestuurder van 123Cloud aansprakelijk te zullen stellen voor het volledige tekort in het faillissement.

In het vorige faillissementsverslag dat in februari dit jaar werd gepubliceerd schreef de curator dat naar zijn oordeel boekhoudverplichting bij 123Cloud was geschonden en dat op basis van de aangeleverde informatie de rechten en verplichtingen van de vennootschap niet kunnen worden vastgesteld. Die bevindingen stelt de curator aan de bestuurder te hebben voorgelegd maar geen reactie te hebben ontvangen. Op basis daarvan heeft de curator nu het standpunt ingenomen dat 123Cloud onbehoorlijk is bestuurd.

123Cloud bestuurder Marco van den Akker laat tegenover ISPam.nl weten dat hij al 8 maanden lang geen contact heeft gehad met de curator en dat de curator al helemaal geen verzoeken om informatie bij hem zou hebben neergelegd. Hier voegt Van den Akker aan toe:

Het is natuurlijk in het belang van zowel de schuldeisers, mijzelf als bestuurder en de curator om een faillissement zo netjes mogelijk af te sluiten. Maar vooralsnog zie ik alleen maar een curator proberen te incasseren voor eigen rekening.

Ik roep hierbij de curator op om contact op te nemen en alle openstaande vragen middels een persoonlijke afspraak op te lossen.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat er een faillissementstekort van 282.440 euro is en daar komt het salaris van de curator nog bovenop. Daarnaast zijn er ook nog schuldeisers die zich niet bij de curator hebben gemeld en die totaal nog recht op zo’n 200.000 euro hebben.

Het volledige tekort in het faillissement gaat de curator op Van den Akker proberen te verhalen. Daarmee is de gifbeker voor hem echter nog niet leeg. Uit het faillissementsverslag blijkt dat een crediteur een rechtszaak tegen zowel Van den Akker als 123Cloud had aangespannen. In die zaak is Van den Akker veroordeeld om een bedrag van 14.555 euro te betalen aan de bewuste crediteur. Ook stelt de curator dat 123Cloud nog een vordering van 7.260 euro heeft op de (persoonlijke) holding van Van den Akker.

ISPam.nl Job board

Tim, 8 juni 2015 9:09 am

Weinig te zien met sectornieuws m.i.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?