Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Curator stelt bestuurder 123Cloud aansprakelijk vanwege onbehoorlijk bestuur

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 juni 2015 08:00 uur

De curator van 123Cloud is van mening dat de failliete vennootschap onbehoorlijk is bestuurd. Daarom kondigt curator Frankhuijzen in het meest recente faillissementsverslag aan, de bestuurder van 123Cloud aansprakelijk te zullen stellen voor het volledige tekort in het faillissement.

In het vorige faillissementsverslag dat in februari dit jaar werd gepubliceerd schreef de curator dat naar zijn oordeel boekhoudverplichting bij 123Cloud was geschonden en dat op basis van de aangeleverde informatie de rechten en verplichtingen van de vennootschap niet kunnen worden vastgesteld. Die bevindingen stelt de curator aan de bestuurder te hebben voorgelegd maar geen reactie te hebben ontvangen. Op basis daarvan heeft de curator nu het standpunt ingenomen dat 123Cloud onbehoorlijk is bestuurd.

123Cloud bestuurder Marco van den Akker laat tegenover ISPam.nl weten dat hij al 8 maanden lang geen contact heeft gehad met de curator en dat de curator al helemaal geen verzoeken om informatie bij hem zou hebben neergelegd. Hier voegt Van den Akker aan toe:

Het is natuurlijk in het belang van zowel de schuldeisers, mijzelf als bestuurder en de curator om een faillissement zo netjes mogelijk af te sluiten. Maar vooralsnog zie ik alleen maar een curator proberen te incasseren voor eigen rekening.

Ik roep hierbij de curator op om contact op te nemen en alle openstaande vragen middels een persoonlijke afspraak op te lossen.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat er een faillissementstekort van 282.440 euro is en daar komt het salaris van de curator nog bovenop. Daarnaast zijn er ook nog schuldeisers die zich niet bij de curator hebben gemeld en die totaal nog recht op zo’n 200.000 euro hebben.

Het volledige tekort in het faillissement gaat de curator op Van den Akker proberen te verhalen. Daarmee is de gifbeker voor hem echter nog niet leeg. Uit het faillissementsverslag blijkt dat een crediteur een rechtszaak tegen zowel Van den Akker als 123Cloud had aangespannen. In die zaak is Van den Akker veroordeeld om een bedrag van 14.555 euro te betalen aan de bewuste crediteur. Ook stelt de curator dat 123Cloud nog een vordering van 7.260 euro heeft op de (persoonlijke) holding van Van den Akker.

Tim, 8 juni 2015 9:09 am

Weinig te zien met sectornieuws m.i.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.