Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Estdomains overgenomen door ResellerClub (DirectI)

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 november 2008 08:03 uur

Het is ICANN uiteindelijk toch gelukt om een overname kandidaat te vinden voor de 270.000 door malware hoster Estdomains geregistreerde domeinnamen. Ongeveer een maand geleden is Estdomains door ICANN geroyeerd, niet eens omdat een groot deel van de door het bedrijf geregistreerde domeinen voor malafide doeleinden werden gebruikt, maar omdat de directeur van Estdomains begin dit jaar voor creditcard fraude, witwassen van crimineel geld en valsheid in geschrifte is veroordeeld.

ResellerClub, onderdeel van DirectI, heeft in een e-mail aan de klanten van Estdomains laten weten dat de domeinen per 24 november door hun zijn geregistreerd. De verandering heeft echter geen feitelijke gevolgen voor de klanten van Estdomains, omdat het bedrijf net als ResellerClub gebruik maakt van de Orderbox software van LogicBoxes, dat eveneens van DirectI is, zo meldt Domain Name Wire. Net als Domain Name Wire denken wij ook dat het niet makkelijk voor ICANN is geweest om een overname partij voor de domeinen van Estdomains te vinden en dat DirectI als leverancier van Estdomains daarom de domeinen overneemt. Wij hebben daarom zo’n vermoeden dat de abuse afdeling van DirectI overuren gaat maken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.