Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Preview: Is het de moeite waard om Hostingcon Europe te bezoeken?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 september 2015 08:00 uur

Hostingcon Europe vindt dit jaar plaats op 22 en 23 september. Dat is alweer over twee weken. Vorig jaar viel het evenement tegen, maar dit jaar heeft de organisatie naar eigen zeggen alles op alles gezet om er een geweldig evenement van te maken. Daarom is het de hoogste tijd om te kijken of het de moeite waard is om een kaartje te kopen en het evenement te bezoeken.

De eerste dag van het evenement is relatief kort. Het evenement opent pas om 13:00 uur en om 17:00 uur eindigt het programma. Daarna is er nog wel een netwerkreceptie. De tweede dag wordt om 9:30 uur geopend met een ontbijt en van 10:30 tot 17:00 uur zijn er presentaties. Aansluitend is er daarna de WHIR netwerkevent. Er zijn ook besloten side-events, waarvan de Bar Crawl die EvoSwitch en PhoenixNAP organiseren de grootste is. Dit side-event is echter op basis van invite-only, dus wie daarbij wil zijn zal een uitnodiging moeten regelen.

Programma

Er zijn verschillende presentaties en panels tijdens Hostingcon Europe. Daar zit ook een aantal presentaties tussen die door een sponsor worden gegeven en het valt ook op dat er in verschillende panels vertegenwoordigers van sponsoren zitten. Echter veel presentaties en panels lijken de moeite waard om te bezoeken. Hieronder zet ik uiteen welke dat zijn.

De eerste dag is om 14:00 uur een panel over cybersecurity trends in de EU met Alex de Joode (Nederland ICT), Ludo Baauw (Intermax) en Lennert den Teuling (PCextreme en ISPConnect) en om 16:00 uur is er de keynote van Pearse O’Donohue van de Europese Commissie (DG CONNECT) die de moeite waard is om te bezoeken.

De tweede dag beginnen de eerste presentaties om 10:30 uur. Daarbij is de keuze uit een panel met Oliver Sume (EuroISPA), Vicent Ossewaarde (Fortytwo en Redbee) en Michiel Steltman (DINL) over de vraag of het lokaal (binnen de eigen landsgrenzen) opslaan een kans of een bedreiging is. Daarnaast is er een panel over de vraag wat je kan doen om je bedrijf zoveel mogelijk waard te maken bij een overname met Hillary Stiff (Cheval Capital), Erik Windahl (Olsen Webhuset) en Ditlev Bredhal (OnApp). Zie ook dit interview over dit panel op ISPam.nl.

Om 13:00 uur is er een panel over juridische strategiën bij het wereldwijd aanbieden van cloud- en hostingdiensten met David Snead (cPanel) en Fulco Blokhuis (advocaat). Vervolgens is er om 14:00 uur een panel over het veroveren van de Europese cloud- en hostingmarkt met Jasper Lankhorst (NL-ix), Michalina Kiera (Softlayer), William Toll (Profitbricks), Stijn Koster (i3D.net) en Martin Wielomski (PhoenixNAP). Uteindelijk is er om 15:00 uur een panel over het Amerikaanse datagraaien met Ivo Ivanov (eco), Oliver Süme (EuroISPA) en David Snead (I2Coalition). Het programma van de tweede dag wordt afgesloten met de keynote van David Ednie (SalesChannel Europe) over het noodzaak van de hybride cloud. Zie ook dit interview op ISPam.nl.

Conclusie

Hostingcon Europe heeft een programma met verschillende interessante presentaties en panels. Dat is best verfrissend wanneer dat wordt vergeleken met andere evenementen waarbij de presentaties vrijwel allemaal worden verzorgd door sponsors die een podium krijgen om hun boodschap te verkondigen. Als het ook zo goed uitpakt, dan is het ook interessant om het evenement te bezoeken voor de inhoud en niet alleen om te netwerken.
Dit is een eerste vooruitblik op een voor de cloudproviders, datacenters en hosters relevant evenement. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Ondanks dat ISPam.nl mediapartner van Hostingcon Europe is, heb ik geprobeerd net zo kritisch te zijn als altijd.

ADV: ISPam.nl is mediapartner van Hostingcon Europe. Je kan een kaartje voor het evenement kopen met 50% korting met de code ISPAM50 via deze link.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.