Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IS Interned Services start hostingdienst voor online campagnes

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 december 2008 08:01 uur

IS Interned Services aangeklaagd door de Staat om website van klantZakelijke hoster IS Interned Services heeft een nieuwe dienst gestart die speciaal gericht is op het hosten van online campagnes. Bij een online campagne is de hosting vaak de sluitpost en krijgt het veel te weinig aandacht door het reclamebureau die zich op de campagne zelf focust.

Vaak wordt er dan bij het opbouwen van de campagne getest met een shared hosting pakket dat niet geschikt is om een groot aantal bezoekers op te vangen. Op het laatste moment moet dan de hostinginfrastructuur nog worden geregeld en is het lastig om op korte termijn nog voldoende capaciteit in te huren. Ook is het zo dat bij kort lopende campagnes de hostingcontracten vaak een langere looptijd hebben dan de online campagne zelf, waardoor reclamebureaus onnodig op hoge kosten worden gejaagd.

Menno van der Meulen van IS Interned Services geeft aan dat hier door zijn werkgever op is ingespeeld door een hostingdienst te starten die specifiek gericht is op online campagnes. Het belangrijkste punt is dat IS Interned Services vrijwel direct de benodigde capaciteit beschikbaar kan stellen op een speciaal hiervoor ingericht VMware cluster en binnen een dag een volledige managed oplossing kan bieden.

Daarnaast heeft IS Interned Services ook een account manager speciaal voor dit product, die al 5 jaar ervaring heeft met het hosten van online campagne websites en daardoor de bekende valkuilen kent. Daarnaast zijn de contracten ook flexibel wat betreft het gebruik als de looptijd. In principe gelden er looptijden van minimaal een maand, maar als een klant bijvoorbeeld maar 7 dagen de hostingdienst nodig heeft, dan is dat ook mogelijk. De capaciteit van de dienst is echter niet onbeperkt, omdat er geen sprake van overboeking is.

Met IS Interned Services is er weer een hoster die zich onderscheid met een nieuw innovatief product. Welke slimme hoster bedenkt ook een eigen nieuw uniek product?

Jesper, 12 december 2008 10:41 am

Het is een leuk product, maar wij en vele andere aanbieders met een soortgelijk platform bieden dit al tijden aan. Voor diverse reclame campagnes en evenementen.

Wellicht is het wel nieuw dat dit op deze manier op basis van Microsoft producten gebeurt.

Toon, 12 december 2008 11:53 am

Dat doen wij al een heel tijdje met ons Cluster en dat werkt prima.
Niks nieuws onder het zonnetje dus, gewoon een naampje geven aan een bestaand iets.

Jeroen, 13 december 2008 4:29 pm

Zoals hierboven gezegd zijn ze absoluut niet de 1e.. --> http://en.wikipedia.org/wiki/Utility_computing

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.