Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Geschillencommissie voor internetproviders een feit

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 februari 2007 16:35 uur

De een half jaar geleden aangekondigde onafhankelijke geschillencommissie voor internetproviders is een feit. De Consumentenbond en een groot aantal internetproviders waaronder KPN, Orange, Tiscali, Speedlinq en de kabelbedrijven @Home, Casema en UPC hebben overeenstemming over de oprichting daarvan bereikt.

Allereerst gaan de deelnemende providers hun eigen (algemene) voorwaarden toetsen aan de gemaakte afspraken en waarnodig zullen die worden aangepast zodat ze daarmee in overeenstemming zijn. Uiteindelijk is de verwachting dat de geschillencommissie in mei daadwerkelijk aan de slag kan gaan. 

Volgens de Consumentenbond is het nu nog zo dat internetproviders problemen niet goed en snel worden opgelost. De geschillencommissie moet daar verandering in gaan brengen. Uiteindelijk hoopt de Consumentenbond dat alle internetproviders (accessproviders) zich zullen aansluiten bij de geschillencommissie.

Wat ik me afvraag is in hoevere zo’n geschillencommissie echt zoden aan de dijk zet. De behandeltermijn van mening geschillencommissie loopt al snel op tot een half jaar. Voor de problemen waar normaliter een rechter aan te pas dient te komen, is een geschillencommissie een goed alternatief. Al vraag ik me dus af of een geschillencommissie ook nuttig is om prolemen “goed en snel” op te lossen, gezien de meestal (relatief) lange behandeltermijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.